Nieuws

Herkansing voor cruiseschip Star Legend

Cruiseport Harlingen verwelkomt aanstaande maandag (21 augustus) het luxueuze zeecruiseschip Star Legend van de Amerikaanse rederij Windstar Cruises. Na een eerdere poging in juli 2022, die wegens ongunstige weersomstandigheden werd uitgesteld, maakt het imposante schip naar verwachting omstreeks 13.00 uur haar maiden call aan Harlingen. Het schip overnacht in de haven van Harlingen en vervolgt de reis dinsdagavond 22 augustus rond 20.00 uur.

In de periode 2020-2021 onderging de Star Legend een complete renovatie. Het schip werd niet alleen gemoderniseerd maar ook met 26 meter verlengd. Dit creëerde de mogelijkheid voor 50 nieuwe suites, waardoor het totale aantal passagiers aan boord is uitgebreid naar 312. Met haar huidige lengte van 159 meter zorgt de Star Legend voor een bijzonder moment in de geschiedenis van Cruiseport Harlingen. Dit is namelijk ook meteen de maximale lengte die Harlingen als Cruiseport kan ontvangen. Een interessant detail: in 1997 verscheen het schip, destijds varend onder de naam Seabourn Legend, in de film ‘Speed 2’ met actrice Sandra Bullock.
Met als vertrekpunt Kopenhagen maakt het schip een 10-daagse reis met Amsterdam als eindbestemming. Naast Amsterdam is Harlingen de enige haven in Nederland waar het schip afmeert. Met de ontvangst van de Star Legend versterkt Harlingen haar opkomende status als bestemming voor zowel zee- als riviercruiseschepen. De Star Legend is het achtste zeecruiseschip dat dit jaar een bezoek aan de haven van Harlingen brengt, het schip draagt bij aan de groeiende bekendheid van de stad als cruisebestemming.

|Doorsturen

BuienradarAgenda