Nieuws

Harlinger ondernemers ontvangen fairtrade-certificaten

HARLINGEN - Een groep ondernemers heeft begin deze week een fairtrade-certificaten ontvangen van de gemeente Harlingen. Hiermee is de gemeente Harlingen weer een stap dichterbij de titel ‘fairtrade-gemeente’.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Op initiatief van de ChristenUnie, is de gemeente Harlingen hard op weg om fairtrade-gemeente te worden. Om die titel te krijgen, moeten diverse ondernemers de titel fairtrade hebben. De ondernemers moeten daarvoor aan landelijk opgestelde criteria voldoen. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat bedrijven in de vrijetijdssector en de horeca minimaal twee fairtrade-dranken moeten schenken.

 

In de categorie horeca mogen ’t Wad en Zeezicht zich nu ‘fairtrade’ noemen. Het toekomstige Aardewerkmuseum en de Texaco Shop ontvingen het fairtrade-certificaat omdat zij fairtrade koffie en thee gaan schenken.

 

De volgende supermarkten dragen voortaan de titel fairtrade: Albert Heijn, Aldi, Jumbo Olaf Hermus, Plus Lunenborg en Poiesz.

De Wereldwinkel kreeg – en dat was eigenlijk wel vanzelfsprekend - ook een fairtrade-certificaat.

 

Andere ondernemers die ook bewust duurzaam ondernemen, maar nét niet voldoen aan de fairtrade-criteria, kunnen de titel ‘MVO’ toegewezen krijgen. MVO is kort voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de categorie MVO was er een certificaat voor kledingwinkel Hanna Rosa.

 

Meer informative op www.fairtradegemeenten.nl. Een werkgroep begeleidt het fairtrade-programma in de gemeente Harlingen. Wilt u deze werkgroep versterken? Of bent/kent u een ondernemer die aan de campagne mee wil doen? Stuur dan een mailtje naar fairtradeharlingen@gmail.com.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda