Nieuws

Harlinger dreigt met zakmes: 60 uur werkstraf

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een 64-jarige Harlinger is donderdag wegens bedreiging veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De man had op 1 oktober vorig jaar na een ruzie in een café aan de Lanen twee vrouwen en een man met een zakmes bedreigd. 

In het café zou de Harlinger al vervelend zijn geweest. Hij zou een van de vrouwen onophoudelijk hebben aangestaard. De vrouw voelde zich daardoor geïntimideerd en stapte op de man af. Na wat geduw en getrek moest de Harlinger de kroeg verlaten. Toen het drietal even later buiten kwam, stond de Harlinger daar nog steeds. Hij zou meteen een dreigende houding hebben aangenomen. 

Een van de vrouwen zag dat hij een glinsterend voorwerp in de hand had. De man hoorde een klikkend geluid, alsof er een mes werd opengeklapt, terwijl de verdachte de handen achter de rug had. De man duwde de Harlinger om, een van de vrouwen belde de politie. Toen de politie arriveerde, had de Harlinger het zakmes nog steeds in de hand. Hij beweerde dat hij werd aangevallen door het drietal. 

Terwijl hij op de grond lag zou hij geschopt zijn. “Ik spreek de waarheid, zij liegen”, zei de man. Officier van justitie Iris Diever vond de verklaringen van de twee vrouwen en de man het meest geloofwaardig. Zij eiste een werkstraf van 60 uur. Rechter Chris Beuker nam de eis over. Een door een van de vrouwen ingediende schadevergoeding – de vrouw wilde 750 euro smartengeld en ruim 250 euro voor materiële kosten - werd niet-ontvankelijk verklaard. Beuker oordeelde dat de schadeclaim onvoldoende was onderbouwd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda