Nieuws

Harlinger bedreigt kopers kapotte naaimachine met bijl

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een deal via Marktplaats liep helemaal in de soep toen bleek dat de naaimachine die een 39-Harlinger had verkocht niet goed werkte. Toen de kopers verhaal kwamen halen, ging het mis.

De Harlinger moest zich donderdag voor de politierechter verantwoorden omdat hij de man en vrouw die van hem een naaimachine hadden gekocht met een bijl zou hebben bedreigd. Ook zou hij het stel hebben toegeroepen dat hij hen “hartstikke dood” zou slaan. De Harlinger ontkende de doodsbedreiging, maar hij zou wel hebben geroepen dat het stel moest “wegwezen” omdat er anders ongelukken zouden gebeuren.

Dat de kopers ’s avonds laat - om half 12 - nog eens bij hem aan de deur kwamen om zich te beklagen over de naaimachine, daar was de Harlinger al niet echt blij mee. Hij had niet opengedaan, alhoewel er geschreeuwd en hard op de deur gebonkt werd. Zelfs zijn kat was overstuur geraakt van het kabaal. “Die had van angst ergens neergescheten. Ik was behoorlijk pissed off”, aldus de verdachte.

Uiteindelijk had hij toch opengedaan, maar hij had wel met een bijl gedreigd. “Dat had niet zo gemoeten”, erkende de verdachte. Dat hij in een proeftijd liep - er hing hem een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur boven het hoofd - was hem ontgaan. Hij dacht dat de proeftijd al afgelopen was. De man zit in een begeleid wonenproject. Vanuit die instantie heeft hij inmiddels een training gevolgd om te leren beter met agressie om te gaan.

“Daar heeft hij heel veel baat bij gehad”, zei advocaat Gerald Pots. Conform de eis van de officier van justitie veroordeelde de rechter de Harlinger tot een werkstraf van 10 uur plus 30 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Aan de man die hij bedreigde moet hij 250 euro smartengeld betalen. De man kreeg na het incident last van herbelevingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda