Voetbal

fc Harlingen wil uitbreiding aantal velden

HARLINGEN – fc Harlingen gaat met de gemeente in gesprek over uitbreiding van haar accommodatie. De voetbalclub heeft behoefte aan meer velden. In verband met deze investering is de voorgenomen aanbouw van de bestuurskamer eerst stopgezet.

Door Ubbo Posthuma

Nieuwe jeugdvoorzitter Hilko Mulder (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Dit zei voorzitter Sandra de Melker zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in het clubhuis aan de Vierkantsdijk. De bijeenkomst werd bijgewoond door sponsors, ereleden, leden van verdienste, oud-voorzitters en een afvaardiging vanuit de politiek en van de gemeente Harlingen.

In haar toespraak sprak De Melker van een mooi jaar waarbij diverse sportieve successen werden genoteerd. “Een vijftal teams werd kampioen en het tweede elftal promoveerde. Helaas moesten zij zich dit seizoen uit de competitie terugtrekken, vanwege de vele geblesseerden.”

“In onze club hebben we voetballers in alle soorten en maten, de Ronaldo’s, de Iniesta’s, maar ook de voetballers van om de hoek. Belanden ze allemaal in de Champions League? Nee, maar ze beleven wel veel plezier aan het voetbal, als hobby en als afleiding van de dagelijkse zorgen. Omdat we willen dat meer jeugd dit ervaart, organiseren we dit voorjaar de Champions League voetbalmiddagen voor kinderen van het basisonderwijs”, aldus De Melker. Zij deed daarbij een oproep aan alle leden om bij deze klus te helpen.

Terugkijken
Dat fc Harlingen een club blijft voor iedereen, was voor Sandra de Melker een belangrijke reden om het voorzitterschap onlangs op zich te nemen. Vooral niet te veel terugkijken was haar devies, juist omdat veel leden de historie van de clubs maar moeilijk kan vergeten. “Als ouder bij de jeugd heb ik geen verschil ervaren en ik weet zeker dat ook de jeugd hier geen seconde meer bij stilstaat. Het is alweer vier jaar geleden dat de VV Harlingen en RKVV Robur fuseerden. Zoals meestal bij fusies moeten we even aan elkaar wennen. Maar laten we het vooral niet moeilijker maken dan het is. Want ben ik echt iemand anders omdat ik in dit shirt voetbal?”

Daarbij haalde ze het voormalige shirt van VV Harlingen tevoorschijn, gevolgd door dat van Robur om met het huidige shirt van fc Harlingen te eindigen. Een ludieke actie die voor veel hilariteit zorgde, maar de intentie van haar verhaal benadrukte.  “Laten we met elkaar de schouders er onder zetten om ons doel te bereiken, namelijk een club te zijn voor iedereen. Een club die met elkaar weet te presteren en die een goede rol vervult in de maatschappij, zoals inmiddels verwoord in ons beleidsplan. Communicatie is daarvoor het sleutelwoord.”

Uitbreiding
Verder liet zij weten dat er gesprekken met de gemeente zullen plaatsvinden over uitbreiding van het aantal velden. “We gaan met de gemeente kijken naar de mogelijkheden. Daarbij houden we in het oog welke middelen er zijn en hoe deze zo goed mogelijk ingezet kunnen worden. Daarom is ook de aanbouw van de bestuurskamer stopgezet.”

“De gemeente gaat ons in 2018 vragen om een rol te vervullen in sociaal- en maatschappelijk opzicht. Wij hopen dat de gemeente goed zal kijken naar wat de verenigingen daarvoor nodig hebben. In 2018 moet duidelijkheid komen over wat zij van ons verwacht en hoe zij om wil gaan met de nieuwe gebruikersovereenkomsten. De verenigingen ervaren op dit moment geen eenduidige lijn en hebben het gevoel in de wacht te worden gezet. Dat is niet wenselijk als van ons wordt verwacht een goede maatschappelijke rol te gaan vervullen”, aldus voorzitter Sandra de Melker.

Vrijwilligers
Hilko Mulder is benoemd als nieuwe jeugdvoorzitter. Hij volgt Johannes Dijkstra op. De club gaat opnieuw kijken naar de organisatie om meer duidelijkheid te creëren. Hoewel veel leden al actief als vrijwilliger zijn, deed de voorzitter nogmaals een beroep op iedereen om zijn steentje bij te dragen, hoe klein ook. In dat licht werden de dames van de Activiteitencommissie dank gezegd voor hun bijdrage om deze middag tot in de puntjes te verzorgen.

Met de wens dat fc Harlingen ook in de toekomst een club zal zijn waar ieder lid zich welkom en gewaardeerd voelt, maar ook een club waar men zaken realistisch en eerlijk tegemoet treedt, ook als die niet meer passen of goed aansluiten, werd een gezamenlijke toast uitgebracht op de club met de hoop op een gelukkig en sportief nieuw jaar.

Het is inmiddels traditie dat Age Tichelaar ook een woordje zegt. Hij bedankte de mensen achter de bar en ook alle trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers voor hun inzet en wenste allen een sportief 2018.

Voorzitter Sandra de Melker tijdens haar nieuwjaartoespraak (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda