Nieuws

Doe-middag Maritieme Academie op opleidingsschip ms Máxima

HARLINGEN - De Maritieme Academie houdt dinsdag 27 maart een ‘Doe Middag’ voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Deze wordt niet op de school in Harlingen gehouden maar aan boord van het opleidingsschip ms Máxima, dat die dag in de haven van Harlingen ligt afgemeerd. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk (vol is vol): informatie@maritiemeacademieharlingen.nl.

De Maritieme Academie Harlingen en het Maritiem College IJmuiden hebben samen een opleidingsvloot van vier schepen. Naast het ms Máxima bestaat deze uit ms Amalia, ms Emeli en ms Union. Het ms Máxima is het paradepaardje van de vloot en voorzien van de modernste maritieme technieken.

De Doe Middag begint met een rondleiding op het schip en een voorlichtingssessie over de maritieme opleidingen van de Maritieme Academie Harlingen. Vervolgens worden de basisschoolleerlingen betrokken bij allerlei activiteiten en werkzaamheden aan boord. Dit gebeurt in de vorm van een praktijkles zoals die normaal ook aan de leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen wordt gegeven. Uiteraard wordt er ook gevaren: het opleidingsschip gaat met zijn jonge gasten een korte vaartocht maken. Aan boord is een Oudercafé ingericht waar ouders met al hun vragen over maritieme opleidingen terecht kunnen.

De basisschoolleerlingen en hun ouders of begeleiders worden omstreeks 14.30 uur bij de Maritieme Academie Harlingen op Almenumerweg 1 verwacht. Vervolgens worden zij met een pendelbus naar de haven gebracht waar van 15.00 tot 17.00 uur het programma aan boord van het ms Máxima wordt gehouden. Na afloop worden de gasten per pendelbus naar het parkeerterrein van de Maritieme Academie gebracht.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda