Nieuws

Derde plaats Technasium Brandweer Award voor RSG Simon Vestdijk

ASSEN – Een leerlingenteam van rsg Simon Vestdijk heeft afgelopen vrijdag in Assen de derde plaats behaald tijdens de wedstrijd voor de ‘Technasium Brandweer Award’.

Zeven teams uit de drie noordelijke provincies hadden de finale behaald en uiteindelijk stonden er drie Friese scholen op de eerste drie plaatsen. De opdracht: wontwikkel een brandveilige ‘nudge’. Een ‘nudge’ is een motivatietechniek waarbij mensen op een positieve manier worden gestimuleerd om in dit geval ‘brandveiliger’ gedrag te vertonen.

 

Roel Visser, Stan Heres, Edivan Conceicao da Silva en Timothy Galema (leerlingen van 2 vwo Technasium) hebben een systeem ontwikkeld waarbij na een korte periode er lampjes onder een deur gaan knipperen wanneer deze open blijft staan. Energiezuinig en brandveilig. De jury was zeer positief in haar beoordeling.

 

Enige kritiek was dat het systeem meer ‘hufterproof’ zou kunnen zijn. Na een spannende en leerzame morgen werd er nog een rondleiding door de brandweerkazerne gemaakt en leerden de leerlingen dat er ook korpsen zijn waar een jeugdbrandweer actief is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda