Nieuws

Concert Hans Roelofsen en Vaughan Schlepp in Laurentiuskerk

Hans Roelofsen (contrabas) en Vaughan Schlepp (klavecimbel en piano) geven zondag 14 november vanaf 15.30 uur een concert in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Het concert van deze twee uitmuntende en gedreven musici is het laatste concert van dit jaar.

Hans Roelofsen (links) en Vaughan Schlepp.

Hans Roelofsen woonde in zijn jeugdjaren in Kimswerd waar hij bugel speelde in de plaatselijke fanfare. Na zijn middelbare schoolopleiding te Harlingen studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij zich specialiseerde in de contrabas. Hij slaagde cum laude en kreeg als eerste Nederlander de belangrijke Nederlandse Muziekprijs. Hij was solist bij vele orkesten in vele landen. Daarnaast was hij solo-bassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest. In zijn prachtige villa (de Tindall-villa) te Bussum organiseert hij kamermuziekconcerten waar de beste musici uit binnen- en buitenland optreden. Hij maakte een aantal CD’s, met onder anderen Vaughan Schlepp.

Vaughan Schlepp werd geboren in Tokyo waar zijn muzikale talent al heel snel ontdekt werd. Reeds op 5-jarige leeftijd trad hij op voor publiek en hij werd beschouwd als een wonderkind. Zijn muzikale opleiding genoot hij in de VS en het Verenigd Koninkrijk waarna hij zich in Nederland vestigde. Vaughan staat bekend als een veelzijdig musicus. Naast het bespelen van de klavecimbel, de piano en het kerkorgel is hij ook artistiek leider van Opera Nijetrijne. Ook Vaughan maakte vele CD’s.

Het programma dat beide musici in Kimswerd gaan spelen is erg afwisselend. Zo speelt Hans een solo uit een cello-sonate van J.S. Bach, Vaughan een prelude op klavecimbel (eveneens van J.S. Bach). Maar de meeste stukken spelen Hans en Vaughan samen, van componisten De Boismortier, De Fesch, L. van Beethoven, Mendelssohn, Tchaikovsky, Saint-Saens, Glazunov en Astor Piazzolla. Reserveren (aanbevolen) kan via www.stlaurentiuskerkkimswerd.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda