Nieuws

Boekenweek 2018 met workshop Fotografeer de Natuur

Het thema van de 83ste Boekenweek - van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart- is Natuur. Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw het Boekenweekessay. Bibliotheken Noord Fryslân sluit aan bij de Boekenweek met verschillende activiteiten, zoals de workshop Fotografeer de Natuur, op zaterdag17 maart in Bibliotheek Harlingen.

Voor de workshop Fotografeer de Natuur ga je onder begeleiding van een professionele fotograaf op pad de natuur in. Tijdens de workshop zal het eerste gedeelte bestaan uit theorie en een instructie. Vervolgens gaat de jas aan, naar buiten en de camera in de aanslag, klaar om de mooiste beelden te schieten.


De workshop wordt gegeven op zaterdag 10 maart in Bibliotheek Dronrijp (fotograaf: Klaas Koopmans) en Bibliotheek Dokkum (fotograaf: Marcel van Kammen). Op zaterdag 17 maart wordt de workshop gegeven in Bibliotheek De Westereen (fotograaf: Marcel van Kammen) en Bibliotheek Harlingen (fotograaf: Klaas Koopmans).

De workshop in Harlingen begint om 10:00 uur in de bieb. Deelname kost € 10 voor leden en €15 voor niet-leden. De workshop duurt tot 13:00 uur.

 

Friese vertaling

Tijdens de Boekenweek van 2018 kunt u kennismaken met schrijfster Jetske Bilker. Bilker vertaalde het Boekenweekgeschenk 2018 van Griet Op de Beeck, Gezien de feiten. Op maandagavond 12 maart komen Jetske Bilker en Hein Jaap Hilardus voor een avondvullend programma naar Bibliotheek St.-Annaparochie.

Voor het eerst in meer dan negentig jaar is het Boekenweekgeschenk vertaald in het Fries. De reden hiervoor is dat 2018 de stad Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn. Rondom het Friese boek Sa’t it lan derhinne leit, hebben Hein Jaap Hilardus, Jetske Bilker, Neeltje Bonnema en Baukje Zijlstra een avondvullend programma bedacht.

Tijdens deze avond wordt er muziek gemaakt, voorgelezen uit het boek en wordt er interactie gezocht met het publiek. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in de Bibliotheek van St.- Annaparochie. Meer informatie over deze avond op www.ontdekdebieb.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda