Nieuws

Bewoners Kluerd en Ropens ontvangen sleutel nul-op-de-meterwoningen

HARLINGEN - De eerste nul-op-de-meterwoningen in Harlingenzijn klaar. Zestien bewoners van de woningen aan de Kluerd en Ropens kregen deze week de sleutel overhandigd. Patrick van Miltenburg was één van de eersten die dinsdagmiddag de sleutel van zijn nieuwe woning op Ropens 7 uit handen van Hilda Koster van de Bouwvereniging mocht ontvangen.

Hilda Koster overhandigd Patrick van Miltenburg de sleutel van zijn nieuwe woning. Links Rob Eisenga van De Bouwvereniging. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De 26-jarige Patrick is een échte ouwe seun en woonde voorheen in Leeuwarden en Akkrum. Maar er gaat toch niets boven Harlingen, waar ook je vrienden wonen, en hij keerde terug. Gelukkig voor hem stond hij bij De Bouwvereniging ingeschreven, waardoor hij deze prachtige woning kon betrekken.

 

Het project van De Bouwvereniging Harlingen bestaat uit de sloop van 42 woningen en de nieuwbouw van 38 nul-op-de-meterwoningen. Het project wordt in drie fasen uitgevoerd. De bewoners kunnen in een wisselwoning in buurt wonen tijdens de bouw van hun nieuwe woning. Zo blijven ze in de vertrouwde buurt.

 

Een nul-op-de-meterwoning is een woning die zeer goed geïsoleerd is en die bij normaal gebruik even veel energie oplevert als gebruikt. Iedere woning heeft 20 zonnepanelen op het dak en is voorzien van een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting; alles werkt op elektriciteit. Friso Bouwgroep uit Sneek voert de werkzaamheden samen met de installateur Otte uit. Alle huurders kregen bij de sleuteloverhandiging een gevulde boodschappentas met waardebon van supermarkt Plus Lunenborg. 

|Doorsturen