Zwakke wedstrijd VVH heren 1 resulteert in nederlaag

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Leevoc heren 1 op het programma voor VVH heren 1. Na overwinningen op CSV, Turfstekers en ANO wilden de mannen graag hun zegereeks voortzetten. Het ontbrak VVH echter aan scherpte en overtuiging, waardoor de bezoekers met de winst huiswaarts keerden.

In de eerste twee sets was het VVH die aan het langste eind trok, maar gemakkelijk ging dit niet. In beide sets was het Leevoc die een voorsprong pakte en dit lang vast wist te houden. Via services van Meindert Paul Kwast en Ewout Schat kwam VVH terug en eenmaal boven de twintig punten grens was VVH sterker en overtuigender, met name door de harde klappen van Reinier Kwast en Anne Durk Bakker. Het spel was echter niet om over naar huis te schrijven. Het liep allemaal stroef aan Harlinger zijde: met name de serve was slecht en verdedigend stond het team niet goed, waardoor de 2-0 voorsprong in sets eigenlijk wat onwerkelijk aanvoelde.

In de hierop volgende set begon VVH zwak. Leevoc, dat haar beide passer-lopers had gewisseld. nam direct een 0-6 voorsprong maar hoefde hier weinig voor te doen: dit kwam veelal door onnodige fouten van VVH. Het gevolg was dat de Harlingers in de achtervolging moesten, maar dit wou maar niet lukken. Het inbrengen van Paul en Rik zorgde wel voor een opleving, maar Leevoc ging met eenvoud (18-25) met de winst in de set ervandoor.

Waar het de vorige week tegen ANO bij vlagen nog zo gemakkelijk ging voor de Skûtsjeboys, was het deze wedstrijd pover wat de de thuisploeg liet zien. Vooral serverend en blokkerend was het bij VVH ondermaats, waardoor Leevoc vaak direct de side-out pakte. Een aantal onnodige fouten in de set-up en aanval bij VVH plaatste het Leeuwarder team in een zetel, waardoor ook de vierde set door hen werd binnengehaald.

De vijfde set moest de beslissing brengen deze wedstrijd en op vechtlust had VVH deze kunnen winnen, maar met minimaal verschil (13-15) ging ook deze set naar de bezoekers. Zodoende gaf VVH een 2-0 voorsprong weg in eigen huis. Leevoc speelde een degelijk spelletje, maar het was toch met name te wijten aan VVH zelf dat niet gewonnen werd. Op alle fronten was bleek het deze dag niet in staat haar niveau te halen, waardoor je achteraf eigenlijk nog blij mocht zijn dat je twee punten aan deze wedstrijd overhield.

Lange tijd om te treuren hebben de Harlinger mannen (gelukkig) niet. Aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd in Westenholte op het programma tegen Bas/Autowas heren 1.