Voetbal

Zeerobben ziet contouren eerste klasse

Door Jeroen Pietersma
Het is natuurlijk de competitieleiding van de KNVB die officieel de indelingen voor het nieuwe seizoen gaat maken. Maar op basis van de zaterdag afgesloten nacompetities worden de contouren van de eerste klasse E waarin Zeerobben volgend seizoen zal mogen uitkomen zichtbaar. Met een slag om de arm komt die er als volgt uit te zien.

Kampioen HZVV uit Hoogeveen promoveerde naar de Hoofdklasse en hun plaats zal worden ingenomen door de degradanten uit diezelfde Hoofdklasse. Rechtstreeks degradeerden SDV Barneveld en ASV Dronten, maar die zullen beide worden ingedeeld in de Oostelijke eerste klasse. Via de nacompetitie sneuvelden nog eens twee hoofdklassers, te weten Oranje Nassau Groningen en Flevo Boys uit Emmeloord. ON Groningen zal ongetwijfeld in de Noordelijke eerste klasse worden ingedeeld, van Flevo Boys is dat nog niet helemaal zeker. 

Vanuit de eerste klasse legden vier ploegen het loodje. Rechtstreeks degradeerden namelijk BCV Bergum en Drenthina uit Emmen en via de nacompetitie sneuvelden ook Omlandia uit Ten Boer en Leeuwarder Zwaluwen. Die vier plaatsen worden opgevuld door de kampioenen uit beide tweede klassen, te weten vv Groningen en Zeerobben. Via de nacompetitie volgden ook Noordscheschut en Be Quick Dokkum de weg omhoog.
En wie heeft meegeteld weet dan dat er één ploeg teveel is. Dat wordt de puzzel voor de competitieleider. Er zal een ploeg naar Oost moeten. De meest waarschijnlijke kandidaten daarvoor zijn Flevo Boys en Noordscheschut, maar er zijn wel eens vaker merkwaardige beslissingen genomen, dus is het niet geheel uit te sluiten dat de keuze op Olde Veste uit Steenwijk gaat vallen.
Mocht de keus op Noordscheschut vallen, dan zou er geen enkele Drentse ploeg meer in de eerste klasse voetballen. Misschien dat dit gaat meewegen?

Zeerobben gaat in ieder geval ook een aantal oude bekenden tegenkomen, waarvan sommige recent nog tegenstander waren en anderen al wat jaartjes geleden. We hebben het dan over Blauw Wit ’34, Buitenpost, Balk, VEV ’67, Drachtster Boys, Be Quick Dokkum en eenmalig ooit Olde Veste en het stads-Groninger PKC ’83. Nieuwe tegenstanders zullen zijn Winsum, vv Groningen en Gorecht uit Haren. Samengevat ziet het er dan waarschijnlijk zo uit: Balk, Be Quick Dokkum, Blauw Wit ’34, Buitenpost, Drachtster Boys, Gorecht, vv Groningen, Flevo Boys (of Noordscheschut), d’ Olde Veste ’54, Oranje Nassau Groningen, PKC ’83, VEV ’67, Winsum, Zeerobben.

Totaal zes keer Friesland, zes keer Groningen, één keer Overijssel, één keer Noordoostpolder (of toch één keer Drenthe?). We gaan het zien, het wordt sowieso een interessant en uitdagend seizoen voor Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda