Voetbal

Zeerobben start de tweede helft van competitie thuis tegen Oever

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder heerlijk zomerse omstandigheden won Zeerobben in september 2014 zijn tweede competitiewedstrijd met ruim verschil (1?7) van de voormalig eersteklasser uit Koudum. Een bliksemstart zorgde voor een onoverbrugbare achterstand. Hoe anders zullen de weersomstandigheden bij de komende thuiswedstrijd zijn.

De staf en spelers zullen met een weemoedig verlangen terugdenken aan de overwintering aan de Spaanse oostkust. De harde werkelijkheid van de competitie staat weer op punt van beginnen. Menig supporter van Zeerobben kan nauwelijks wachten op het vervolg van de eerste competitiehelft. Voor de spelers zal dit niet anders zijn. Tot op het bot gemotiveerd om mee te draaien in de top van de tweede klas en misschien ook nog voor een verassing te zorgen. Tijdens de oefenwedstrijden heeft trainer Schotanus weer gebruik gemaakt van de brede selectie en liet een groot aantal spelers op verschillende posities spelen, soms door lichte blessures noodgedwongen. De afgelasting van de uitwedstrijd tegen Kollum vlak voor de winterstop onderbrak een succesvolle reeks van overwinningen en gelijke spelen. De laatste thuiswedstrijd tegen runner-up CVVO eindigde zelfs in een 7-0 overwinning. Oeverzwaluwen had en stroeve start, maar sprokkelde voldoende punten bij elkaar om met 13 punten uit 12 op de tiende plaats te staan. Met een nagenoeg fitte selectie mag Zeerobben proberen het huzarenstukje van Koudum te evenaren. Al zal Inne Schotanus in de eerste plaats al tevreden zijn met drie punten.
Zaterdag om 14.45 uur bent u weer van harte welkom op het Oostersportpark om de wedstrijd Zeerobben-Oeverzwaluwen bij te wonen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda