Voetbal

Zeerobben speelt zaterdag topwedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Definitieve beslissingen mogen natuurlijk nog niet verwacht worden, maar na zaterdag weten we wel ongeveer hoe de kaarten geschud zijn in de top vier. Reikhalzend wordt er door supporters van het voetbal in de tweede klasse I uitgekeken naar de wedstrijden van de nummer 1 (Blauw Wit?34) tegen de nummer 3 (Zeerobben) en de nummer 2 (Leeuwarder Zwaluwen) tegen de nummer vier (Be Quick Dokkum).

Het kan zo maar zijn dat de ranglijst en totaal ander aanzien zal geven. Immers, de verschillen zijn klein. We mogen aannemen dat de kampioen uit deze top 5 zal komen, met als outsider CVVO uit de Lemmer. Het verschil is bijna onoverbrugbaar voor de achtervolgers.
De confrontatie in Harlingen ligt nog vers in het geheugen, met het publiek als winnaar en Zeerobben toch wel de morele verliezer in een spectaculaire slotfase. Blauw Wit ’34 verdiende met de 4-4 wel de eerste periodetitel. De Leeuwarders bleven winnen en bleven daardoor ook koploper, maar de sleet kwam er wel even in door verlies tegen sc Veenwouden en gelijkspel thuis tegen Hardegarijp. Zeerobben daarentegen maakte een verdienstelijke opmars met overtuigende overwinningen, een uitzondering daar gelaten. Eén punt is slechts het verschil bij de aftrap in de hoofdplaats. Misschien zullen de beide teams weer het beste van zichzelf naar bovenhalen en wordt het weer genieten, de ingrediënten zijn er voor aanwezig.

Trainer Inne Schotanus, met het verlengen van zijn contract het vertrouwen in de club onderstrepend, kan weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie en hij weet de juiste samenstelling in het veld tot nu toe uitstekend te vinden. Over motivatie hoeft hij zich geen zorgen te maken, bij zijn ploeg heerst het gevoel om iets recht te zetten van de thuiswedstrijd. Of dat zal lukken is de vraag, want de opponent van zaterdag staat niet voor niets bovenaan. Ze hebben een prima spelend team met gevaarlijke aanvallers en na Zeerobben het beste doelsaldo. Met weer een gelijkspel wordt de lat voor beide teams niet te hoog gelegd. Maar wie weet kunnen de groen-witten toch voor een verrassing zorgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda