Voetbal

Zeerobben speelt thuis tegen sc Veenwouden

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - IJs en weder dienende, zo luidt de uitdrukking die men meestal in een vorstperiode bezigt. Voor komend weekend is dit ook van toepassing op het wel of niet doorgaan van de wedstrijd Zeerobben-Veenwouden.

Afgelopen zaterdag was het Oostersportpark de enige locatie in Friesland waar voetbal mogelijk was en met een waterig zonnetje was het ook nog wel aangenaam vertoeven langs de lijn. Indien de KNVB het gehele wedstrijdprogramma voor zaterdag 31 januari eruit gooit, dan heeft de staf van Zeerobben 1 al een ‘schaduwwedstrijd’ (dingt al mee naar een vermelding in de Dikke Van Dale) gepland met als tegenstander hoofdklasser Drachtster Boys.

Maar zover is het nu nog niet in ieder geval. Tegenstander Veenwouden heeft ook niet stil gezeten, zij speelden dinsdag tegen eersteklasser Broekster Boys en verloren in Damwoude op het kunstgrasveld met 3-0, terwijl Zeerobben bij ONS Sneek oefende. Veenwouden heeft in de thuiswedstrijd in de slotfase nog een punt weten af te snoepen van de Harlingers, nadat Zeerobben met 0-2 de leiding had genomen, maar achterwege liet om een grotere marge te realiseren. Sneu puntverlies, maar weer wat geleerd.

Veenwouden heeft een wisselvallige eerste seizoenhelft achter de rug met wel enkele klinkende resultaten, toenmalig koploper Blauw Wit ’34 kreeg klop met 2-1. Met 13 uit 12 staan de bezoekers op de negende plaats. Een beslist niet te onderschatten tegenstander met de reputatie van ‘drie spul is pas ût’. De tweede helft tegen ONS Sneek biedt voldoende aanknopingspunten om op scherp het maximale resultaat te bereiken. Als iedereen fit is, belooft het zaterdag weer een doelpuntrijk duel te worden met hopelijk de meeste doelpunten en de drie punten voor de thuisclub.

Als er geen sneeuw op het kunstgras van het Oostersportpark ligt, wordt er in ieder geval gevoetbald. En als de KNVB geen roet in het eten gooit, is dat tegen Veenwouden. Zaterdag 31 januari Zeerobben-sc Veenwouden om 14.45 uur op het Oostersportpark.

 

 

Programma tweede klasse I

Fean ‘58 ‘t - Heerenveense Boys

Hardegarijp - VVI

Kollum - Be Quick Dokkum

Leeuwarder Zwaluwen - Rijperkerk

CVVO - Blauw Wit ‘34

Oeverzwaluwen - Wâlde De

Zeerobben - Veenwouden SC

|Doorsturen

Buienradar



Agenda