Voetbal

Zeerobben ontvangt Kollum

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In het restant van de competitie zijn er in het programma van Zeerobben geen wedstrijden, waarin op minder dan honderd procent inzet gespeeld kan worden. Succes in het verleden, twee weken geleden 2?4 in Kollum, biedt geen garantie voor het komend weekend.

Maar dat geldt niet alleen voor Zeerobben, ook de medekoplopers hebben een pittige wedstrijd voor de boeg. VVI, strijdend voor lijfsbehoud zonder nacompetitie, ontvangt Blauw Wit ’34. CVVO moet naar Heerenveense Boys en Be Quick Dokkum moet uit tegen een sterk spelend De Wâlde. Alleen Leeuwarder Zwaluwen heeft het iets gemakkelijker thuis tegen het voor de laatste strohalm vechtende Oeverzwaluwen.
Kollum klampt zich ook nog vast aan de nummers 11 en 12 om directe degradatie te ontlopen. Dat ze de handdoek nog niet in de ring hebben gegooid moge blijken uit de 2–1 overwinning op voorlaatste Oeverzwaluwen. Zij zullen in Harlingen ook wel willen stunten, zoals ’t Fean ’58 afgelopen zaterdag. Joop Pijnacker liet in Kollum weer een sterke indruk achter met zijn twee mooie doelpunten. Dat is genoegzaam bekend.
De groen-witten zullen het zaterdag wel moeten stellen zonder de jeugdige Patrick van der Veen, maar gelukkig heeft de staf voldoende kwaliteit om dit gemis op te vullen. Na de schrik van de eerste helft in Kollum zal Zeerobben van meet af wel op z’n qui-vive moeten zijn. Beide teams zullen voor de winst gaan en dan ontstaat er ruimte om te voetballen. Voor een op de laatste plaats bivakkerende ploeg hebben ze al wel flink gescoord en dat kun je natuurlijk ook zeggen van de thuisclub. Het belooft weer een spannende middag te worden met hopelijk veel doelpunten. De equipe van trainer Schotanus hoopt op veel supporters ter aanmoediging. Uiteraard zijn ook de gasten uit Kollum van harte welkom zijn op het Oostersportpark in Harlingen. Aanvang: 14.45 uur

|Doorsturen

Buienradar



Agenda