Voetbal

Zeerobben niet langs Grootegast

Door Jeroen Pietersma
Het is Zeerobben ondanks een voortdurend veldoverwicht niet gelukt de oranje-zwarte muur te slechten die de gasten uit Grootegast optrokken voor hun eigen doelman. Dat was deels te wijten aan het goede en stugge verdedigen van de tegen degradatie vechtende Groningers, maar voor een nog groter deel toch wel aan het gebrek aan inventiviteit van Zeerobben zelf. Als alle voorzetten en hoge ballen voortdurend worden weggekopt of getrapt moet je met iets anders komen om de verdediging stuk te spelen. En daartoe leek het intellect deze middag te ontbreken. Teleurgesteld moest Zeerobben dan ook accepteren dat de tegenstander juichend van het veld liep, Zeerobben in mineur achterlatend.

Want in mineur was Zeerobben natuurlijk, wetende dat een gelijkspel tegen een ploeg als Grootegast als een nederlaag moet worden gezien. Veenwouden speelde niet en zal met genoegen naar de uitslag gekeken hebben. De relatieve voorsprong liep daardoor op naar tien punten, alsof de acht die het al in handen had al niet moeilijk genoeg waren voor Zeerobben om nog in te lopen. De opdracht voor de tweede seizoenshelft was immers: zelf helemaal niks meer weggeven en dan hopen dat het tegen het einde van de competitie nog kon meestrijden om de titel. Dat lijkt na zaterdag wel een onmogelijke opgave. Het heeft er alle schijn van dat Zeerobben zich vanaf nu zal moeten richten op de tweede plaats. Maar ook in die strijd was het geen goede zaterdag. Zeerobben zag de concurrenten Joure en Be Quick Dokkum winnen en dat maakte de druiven nog eens extra zuur.

Natuurlijk had het allemaal anders kunnen en eigenlijk ook moeten lopen. Maar de beste kans voor Zeerobben in de eerste helft was al na een minuut of tien toen Marijn Helfferich de paal raakte. “Valt zo’n bal er wel in dan lopen we waarschijnlijk gemakkelijk weg naar een grotere overwinning”, aldus de ook gefrustreerde trainer Arjen Postma na afloop. Daar had hij wel een punt, maar het neemt niet weg dat er daarna nog zoveel meer mogelijk was geweest. Vooral in de tweede helft kreeg Zeerobben nog wel een paar goede kansen, maar ook de beste mogelijkheid voor Dylan Drent, na een overigens schitterende aanname, werd te gehaast en onbesuisd over geschoten. En voor het overige bleek Zeerobben gewoon niet bij machte de muur te slechten. De irritaties namen toe, het spel werd nog onnauwkeuriger en het leidde tot niets, behalve gele kaarten, waarvan Kristiaan Feenstra er zelfs twee pakte. De laatste tien minuten moest Zeerobben dus ook nog met tien man verder. Niet dat het veel aan het spelbeeld veranderde, maar het hielp ook niet echt in positieve zin om het zo maar eens uit te drukken. Grootegast dacht misschien zelfs nog aan het stiekem mee snoepen van de volle winst, maar daarvoor behoedde keeper Jacob de Vries de thuisclub dan in ieder geval nog.

Al met al een hele vervelende middag voor Zeerobben dat de goede oefencampagne helaas geen goed vervolg in de competitie wist te geven. Het thuispubliek droop teleurgesteld af en zal minimaal twee weken moeten wachten voor het Zeerobben weer op het eigen sportpark aan het werk kan zien, want er volgen nu twee lastige uitwedstrijden tegen Tonego en De Wâlde. Ook degradatiekandidaten, dus naar alle verwachting meer van hetzelfde. Daar zal Zeerobben iets op moeten gaan vinden.

De uitslagen in de tweede klasse I:
Be Quick D – fc Meppel 4-2
Broekster Boys – Joure 0-1
Zeerobben – Grootegast 0-0
alle andere wedstrijden werden afgelast.

De stand:
1. Veenwouden 13-34
2. Zeerobben 14-27
3. Joure 14-27
4. Be Quick D 14-27
5. Hardegarijp 13-25
6. Meppel 14-22
7. CVVO 12-21
8. VVI 13-20
9. Broekster Boys 14-18
10. Stiens 13-14
11. Grootegast 14-13
12. Nijland 12-10
13. Tonego 13- 7
14. De Wâlde 13- 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda