Voetbal

Zeerobben MO13-1 kampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was feest bij Zeerobben afgelopen zaterdag. Naast de kampioenswedstrijd van het vlaggenschip Zeerobben 1 kampioen was er bij de vrouwen/meisjesafdeling van Zeerobben ook een kampioenswedstrijd. Zeerobben MO13-1, die het hele seizoen al winnend door de competitie dendert, kon na winst op MKV?29 MO13-1 de schaal omhooghouden.

De dames van Zeerobben MO13-1 toonden tegen het Leeuwarder MKV MO13-1 weer dat ze de sterksten waren en ze de rechtmatige winnaar zijn van hun poule. Een mooie 3-1 overwinning was het resultaat tegen de Leeuwarders. Met nog één wedstrijd te spelen tegen fc Harlingen MO13-1 aanstaande zaterdag zit een geheel ongeslagen seizoen er dik in. Een topprestatie van deze meiden die al een aantal kampioenschappen achter de rug hebben. De bal gaat om 12.00 uur rollen op Sportpark Vierkantsdijk in Harlingen.

Het was alleen maar winst bij de teams van de meiden van Zeerobben afgelopen zaterdag. Ook MO15-1 behaalde een mooi resultaat tegen AVC MO15-1. Een eerder duel werd tegen de Sexbierumers met 3-1 verloren. Afgelopen zaterdag zette de dames van Zeerobben het verlies van toen recht met een 2-0 overwinning op AVC. Ook voor MO15-1 loopt het seizoen op z’n eind. Aanstaande zaterdag spelen de dames uit in Leeuwarden. Op het programma staat Blauw Wit ’34 MO15-1. Om 14.15 uur vindt de aftrap plaats op Sportpark Wiarda.

Voor MO17-1 was het ook een soort van revanche wedstrijd. Tegen de tegenstander Wardy MO17-1 werd vorige week nog met 4-1 verloren maar in de return afgelopen zaterdag werden de punten knap terugverdient. Eindstand 3-1. Ook voor MO17-1 nog één wedstrijd aanstaande zaterdag. In Burgum treffen de Harlingers dan de koploper en kampioen SJO Bergum BCV Combinatie MO17-1. Op Sportpark Het Koningsland wordt om 11.00 uur afgetrapt. Afgelopen dinsdag speelden de meiden nog gelijk (4-4) tegen Beetgum MO17-1.

Voor MO19-1 worden de komende twee weken hectisch. Er moet in twee weken tijd maar liefst vijf wedstrijden gespeeld worden. Door vele afgelastingen de afgelopen tijd moeten er nogal wat wedstrijden ingehaald worden. Vier thuis en als laatste een wedstrijd uit. De eerste wedstrijd is al morgenavond. Op het Oostersportpark treffen de dames een oude bekende. Buitenpost MO19-1 en Zeerobben troffen elkaar al twee keer, en twee keer wisten de Harlingers te winnen. Of het hen nu weer lukt zien we morgenavond. Aftrap is om 19.00 uur. Aanstaande zaterdag komt GAVC op bezoek. Aftrap dan is om 12.30 uur.

De dames van VR1 hebben ook nog een aantal wedstrijden te spelen. Op maandagavond troffen de Harlingers MKV’29 VR2 in Leeuwarden. De uitslag van deze wedstrijd was bij dit schrijven nog niet bekend. MKV is koploper en heeft evenveel punten als Zeerobben maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. De beide ploegen hebben elkaar ook nog niet ontmoet dit seizoen. Alles staat nog open voor de Robbenvrouwen. Aanstaande zaterdag komt Arum VR1 naar Harlingen. Op het Oostersportpark trappen de dames om 13.00 uur af op het Oostersportpark.

De wedstrijd van de meisjes van MO13-2 ging afgelopen zaterdag (weer) niet door. Daardoor hadden de meisjes vrij. Aanstaande zaterdag gaan de dames weer aan de bak. Om 11.40 uur trappen de girls af tegen Sint Anna MO13-1. We hopen dat de meiden fit zijn want ze hebben al vier weken geen wedstrijd gespeeld. De wedstrijd wordt gespeeld op het Oostersportpark. Daarna wachten er voor de meiden nog twee wedstrijden.

Tot slot zien we zaterdag de meiden van MO11-1 weer in actie. Ook MO11-1 moet nog twee wedstrijden spelen en beide keren is het een uitwedstrijd. De dames gaan de afgelopen weken lekker. In de laatste drie wedstrijden werden er punten verdient en de afgelopen twee wedstrijden werden zelfs vol overtuiging gewonnen door de Robjes. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Hardegarijp MO11-3. Deze ploeg mag zich inmiddels kampioen noemen. Om 11.15 uur zal de scheids het startsein geven voor de wedstrijd op Sportpark De Warren in Hardegarijp. Als de robben de komende wedstrijden weten te winnen kan het team nog tweede worden. Misschien te hoopvol, maar gezien de resultaten van afgelopen wedstrijden zeker niet onmogelijk.
Blijf ons ondertussen volgen op Facebook. Facebook.com/robbenvrouwen

Uitslagen afgelopen week:
Beetgum MO17-1-Zeerobben MO17-1 4-4
Zeerobben MO15-1-AVC MO15-1 2-0
Zeerobben MO13-1-MKV’29 MO13-1 3-1
Zeerobben MO17-1-Wardy MO17-1 3-1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda