Voetbal

Zeerobben Maatje te groot voor ?t Fean ?58

Door Jeroen Pietersma
Een wedstrijd die eigenlijk na 45 minuten al beslist was. En waar de thuisclub verzuimte om verder afstand te nemen van een onmachtig ?t Fean ?58. De kansen na de pauze waren niet aan de voorwaartsen besteed, op ??n kans na. Het publiek kon nog wel genieten van de manier waarop de mogelijkheden tot stand kwamen. Soms oogstrelend, maar toch op kinderlijk wijze om zeep geholpen.

In het begin kon ’t Fean ’58 nog wel aardig meekomen. Ze kregen zelfs een levensgrote kans om de score te openen. Linksbuiten Erwin Tabak liet Thimo Bosma zijn hielen zien en in het strafschopgebied produceerde hij een vlammend schot, dat net naast ging. Voor Zeerobben waren toen al een aantal mogelijkheden niet in een doelpunt omgezet. David van der Pol brak over rechts door en bediende Higor da Silva, hij scoorde wel maar vanwege buitenspel werd de treffer afgekeurd. Marcel Visser excelleerde binnen de zestien meter, op de paal en net naast. Higor zag zijn inzet overgaan. Het was een kwestie van tijd, totdat het eerste doelpunt zou vallen. Erwin Bleeker werd door Jordy Torenbeek de diepte in gestuurd, behield het overzicht en bediende Marcel Visser van een pass op maat. Met een puntertje maakte Marcel de 1-0.

Zeerobben nam geen genoegen met deze marge en toverde enkele goede aanvallen in het strafschopgebied, echter zonder doeltreffend te zijn. Een individuele actie van Marcel Visser leidde de 2-0 in. Zijn schot van dichtbij werd nog gepareerd door Theo van der Meer, maar de attent meegekomen Allard Sym Sprenger kogelde met links de bal alsnog achter de doelman van ’t Fean. Vlak voor de thee kreeg Corné Visser een voorzet van David van der Pol wat ongelukkig op zijn arm. De goed opgestelde scheidsrechter Bolman kon niet anders dan een strafschop aan Zeerobben toekennen. David belastte zich met deze taak en zorgde met een geplaatst schot voor 3-0.

Er was nog geen minuut gespeeld in het tweede bedrijf toen David opnieuw kansrijk was. Doelman Van der Meer kon nog net naast tikken. Het publiek hoefde niet lang op de volgende score te wachten. Keeper Jacob de Vries hervatte een ingreep met een verre trap op Higor da Silva. Hij nam de bal in de loop mee, kapte zijn mannetje uit en gaf breed op Van der Pol en die deed wat van hem verwacht mocht worden namelijk de 4 – 0 op het nog steeds kapotte scorebord te plaatsen. De wedstrijd was op een moment aangekomen, dat Zeerobben de score naar grote cijfers zou tillen. Maar er kwam zand in de warm gelopen motor van de Harlingers en met kunst en vliegwerk wist de verdediging van de mannen van Yko de Boer erger te voorkomen. Met name enkele reddingen van Theo van der Meer spraken tot de verbeelding. Op aangeven van de voor Higor da Silva ingevallen Dylan Drent wist de keeper op fabelachtige wijze een inzet van vlakbij van Frank ten Hoeve over te tikken. Ook de gasten uit Surhuisterveen kregen nog een geweldige kans na slordig verdedigen. Terwijl De vries al gepasseerd was stond Jordy Torenbeek op de doellijn om redding te brengen.
Spectaculaire momenten
Frank ten Hoeve trof uit een corner Van Drent net geen doel. Op een gegeven moment leek het wel prijsschieten op het doel van Van der Meer, maar lat en paal voorkwamen de 5 – 0. Albert Beuker probeerde het nog eens van afstand maar weer ranselde Theo van der Meer de bal uit het doel. Allard Sym liet in de slotfase nog een mooie voorzet op David los, hij tikte de bal net naast. Het geluk was op en daarom bleef het 4 – 0. De strak leidende referee Bolman liet de manschappen inrukken en ’t Fean was blij, dat het geen herhaling werd van vorig jaar toen het 8 – 2 voor de gastheren werd.

Koploper op doelsaldo
Het talrijke publiek had genoten van het heerlijke najaarszonnetje en het vertoonde spel van de groenwitten. Met Torenbeek ongedacht weer terug in de defensie, kreeg Marcel Visser de gelegenheid om zijn aanvallende kwaliteiten te etaleren. De harde werkers op het middenveld zorgden voor voldoende aanvoer, maar niet elke kans is een doelpunt. Ondertussen hebben de mannen van Schotanus en Attema wel de koppositie overgenomen van Nijland en op basis van doelsaldo blijven zij een drietal clubs voor met het zelfde aantal punten. Volgende week naar ONT in Opeinde.
Zeerobben: Jacob de Vries, Thimo Bosma, Patrick van der Veen, Jordy Torenbeek (’75 Marc van Eijk), Erwin Bleeker, Frank ten Hoeve, Albert Beuker, Allard Sym Sprenger, David van der Pol, Marcel Visser, Higor da Silva (’60 Dylan Drent)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda