Zeerobben: lastige klus geklaard

Zeerobben boekt een gemakkelijke overwinning op ONT en behoudt daardoor de koppositie. Het lijkt erop in deze competitie, dat het kaf van het koren wordt gescheiden, maar waarschijnlijk is deze constatering toch nog wat te vroeg en je zou de andere teams te kort doen. Feit is wel dat er vier ploegen zijn met 12 punten en deze behoorden vooraf wel tot de kanshebbers. Teleurstellend presteerden tot nu toe de outsiders Heerenveense Boys en CVVO. Van de debutanten verloor nu ook Nijland kansloos bij VEV?67.

Een overrompelender start kon de wedstrijd niet hebben. Binnen vijf minuten kregen de gasten uit Harlingen 3 opgelegde kansen. Maar noch Higor da Silva noch David van der Pol wist het net te vinden. Na tien minuten brak Frank ten Hoeve de ban. Uit een vloeiende aanval opgezette door David van der Pol met als tussenstation Higor da Silva scoorde ten Hoeve beheerst de 0 – 1. Of het nu de felheid van de voorwaartsen van Zeerobben was of de onzorgvuldigheid in de passing van de tegenstander, het leverde wel veelvuldig balverlies op voor ONT. Uit de geboden mogelijkheden maakte Zeerobben te weinig gebruik . Frank wist een inspeelfout van de verdediging niet om te zetten in een tweede goal, maar zat er wel weer goed tussen. Een vrije trap van Erwin Bleeker kwam op de stropdas van Marcel Visser terecht. Met een goede aanname maakte hij zich vrij van zijn opponent, maar hij zocht het doel iets te hoog. Kort daarna uit een corner van Frank ten Hoeve werd een kopbal van Marcel Visser enigszins gelukkig gekeerd door doelman Bruinja.

Een aanval over links leidde de 0 – 2 in. Higor da Silva creëerde zelf een schietkans, deze werd echter geblokt. Bij toeval belandde de bal voor de voeten van Frank ten Hoeve en die twijfelde geen seconde en knalde zijn tweede doelpunt achter de keeper van ONT. De club uit Opeinde, Nijega en de Tike kwam er niet uit en verslikte zich in de gedrevenheid en het voor checken van Zeerobben. ONT prees zich gelukkig, dat het bij twee goals bleef in de eerste helft.

Wedstrijd gespeeld
Je zou verwachten, dat de tegenstander Zeerobben van aanvang van de tweede helft onder druk zou zetten om de aansluitingstreffer te forceren. Maar ONT bleek onmachtig om de dadendrang van de groenwitten te beteugelen. Mogelijkheden regen zich aaneen. Maar pas halverwege het tweede bedrijf werd het overwicht ook in een doelpunt uitgedrukt. Een hoge voorzet van achteruit op de inmiddels ingevallen Patrick Amels, werd door hem door gekopt en Allard Sym Sprenger was er als de kippen bij om snoeihard de 0 – 3 aan te tekenen. Was de wedstrijd nog niet gespeeld, dan was dat nu wel het geval. Gezien de schotloosheid en de geringe aanvalskracht van ONT, lag een uitbreiding van de score voor Zeerobben eerder in de lijn der verwachtingen dan een tegendoelpunt van de gastheren.

Lange ballen op de kopsterke Amels leverden veel gevaar op in het strafschopgebied. Dylan Drent kreeg vanaf de zestien meter lijn enkel schietkansen. Maar de gretigheid van beide ingevallen aanvallers leverden een averechts effect op. Te snel werd individueel succes nagestreefd. Met wat meer rust en overleg hadden beide spelers er voor kunnen zorgen, dat het doelsaldo nog verder opgevijzeld zou worden. De defensie van Zeerobben liet geen steken vallen en Jacob de Vries hoefde dan ook sporadisch in actie te komen. Scheidsrechter Beekman, die de wedstrijd goed aanvoelde, kon de kaarten op zak houden en telde geen seconde bij. Immers Zeerobben hoefde niet meer en ONT kon niet meer.

Gecontroleerd
Wat vooraf nog omschreven werd als een lastige klus, bleek deze constatering achteraf ongegrond. Geen enkel ogenblik is Zeerobben in gevaar geweest en met de 0 – 3 mocht ONT de handen dicht knijpen. Het laatste deel van de tweede helft speelde Zeerobben gecontroleerd uit . Ze mogen ze zich nu opmaken voor de strijd van zaterdag tegen Be Quick Dokkum op het Oostersportpark te Harlingen.
Zeerobben: Jacob de Vries, Thimo Bosma, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Erwin Bleeker, Frank ten Hoeve, Albert Beuker, Allard Sym Sprenger, David van der Pol (’60 Patrick Amels), Marcel Visser, Higor da Silva (’60 Dylan Drent)