Voetbal

Zeerobben JO17-3 ?geadopteerd?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het is voor veel verenigingen bij de start van een nieuw seizoen een heel gepuzzel om alles weer voor elkaar te krijgen. Voor elk jeugdteam moet weer een leider en trainer gevonden worden die een heel seizoen lang de jeugd wil trainen en begeleiden. Bij Zeerobben is dat niet anders. Maar de club komt met een primeur. Het jeugdbestuur probeert jeugdteams te laten ?adopteren?. En met succes. De eerste twee adoptieteams zijn inmiddels een feit en wie weet wat er nog meer gaat gebeuren dit seizoen.

Zeerobben heeft doorgaans de beschikking over een redelijk aantal gediplomeerde trainers, die ingezet worden voor de standaard- en tweede-teams. Voor de overige teams moet vaak een beroep gedaan worden op enthousiaste ouders of de wat oudere ervaren spelers uit een ander team. Ook voor Zeerobben JO17-3 (voorheen B3) werd een zoektocht ingezet. Een enthousiaste leider was snel gevonden, maar een trainer die zich tweemaal per week een avond beschikbaar wil en vooral kan stellen is niet zo snel gevonden.

Er zijn genoeg vrijwillig(st)ers te vinden die wel eens een keertje training willen geven, maar in de 24-uurs economie vrijwilligers vinden die zich een heel seizoen kunnen inzetten voor een vereniging is een probleem aan het worden. Aangezien Zeerobben een ambitieuze club is en ook in de breedte stappen wil maken, wordt ook voor de lagere elftallen ervaring gezocht. En als je binnen de club op zoek gaat naar ervaring, dan kom je al snel uit bij Zeerobben 4. Derhalve kwam het jeugdbestuur met het idee om Zeerobben 4 te vragen om JO17-3 te ‘adopteren’. In het kort komt het er op neer dat de spelers van Zeerobben 4 een heel seizoen tweemaal per week de trainingen gaan verzorgen voor dit team. De spelers van het vierde elftal hebben hier positief op geantwoord en hebben dus voor dit seizoen JO17-3 ‘geadopteerd’.

Zeerobben 4 bestaat hoofdzakelijk uit voormalig eerste elftal spelers, die nu als vriendengroep met veel plezier het voetbal beleven. ‘Laat de zon in je hart’ is hun motto en dat willen ze ook graag overbrengen op Zeerobben JO17-3. Bij de 1e en 2e elftallen is presteren van groot belang voor de toekomst van de club. Bij de wat lagere teams zijn de spelers dan misschien iets minder getalenteerd, het plezier en enthousiasme is er niet minder om. De match tussen het 4e elftal en JO17-3 is er dus al. Afgelopen donderdag was de eerste training, waarbij beide teams een kennismakingstoernooitje speelden. Gisteravond waren de eerste twee trainers aan de beurt om hun kennis over te brengen op een enthousiaste groep 14- en 15-jarigen.

Dat een compleet elftal training gaat geven aan een jeugdelftal is een absolute primeur binnen Zeerobben, maar waarschijnlijk zelfs binnen het Nederlandse amateurvoetbal. Inmiddels heeft dit goede initiatief ook al een vervolg gekregen want ook JO19-1 heeft een team geadopteerd. Zij gaan dit seizoen de trainingen voor JO15-3 verzorgen. Het jeugdbestuur is dan ook zeer te spreken over deze ontwikkelingen binnen de jeugdafdeling en hoopt op nog meer van deze prachtige initiatieven. Het seizoen kan beginnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda