Zeerobben in eerste helft overrompeld door effectief ONS

SNEEK - Binnen twee minuten had de verdediging van Zeerobben al het nakijken in de oefenwedstrijd tegen ONS. Geheel vrijstaand kon de rechtsbuiten van ONS in de korte hoek binnen knikken. Met flitsende combinaties werd Zeerobben aan alle kanten voorbij gesneld en er tekende zich een grote nederlaag af. Met 4-0 bij rust mochten de gasten uit Harlingen niet klagen. Al dient gezegd te worden, dat bij snelle uitvallen Higor da Silva en Dylan Drent een grote kans op een tegendoelpunt lieten liggen.

Na rust kwam Zeerobben aardig terug in de wedstrijd. De schroom van de eerste helft werd afgelegd. De tegenstander werd met meer lef en zelfvertrouwen tegemoet getreden en ogenschijnlijk nam ONS een beetje gas terug. Met goed positiespel en intelligente loopacties kwamen de Harlingers met regelmaat in de buurt van het vijandelijke doel. Patrick Amels nam de regie over op het middenveld en zorgde voor bekeken dieptepasses. Higor da Silva werd bij een actie in het strafschopgebied gehaakt en Jordy Torenbeek belastte zich met de toegekende penalty; zijn inzet spatte uiteen op de lat. Weinig later kwam dan toch het verdiende doelpunt. Adnan Jarjour werd door Marcel Visser de diepte ingestuurd en met een lage schuiver maakte hij de 4 -1. Daarna scoorde ONS nog twee keer en bepaalde Allard Sym Sprenger, op snelheid weggestuurd door Patrick Amels, de eindstand op 6-2 in het voordeel van Topklasser ONS-Sneek. Positief beschouwd werd in de tweede helft verdienstelijk 2-2 gelijk gespeeld. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de Snekers een maatje te groot waren. Zaterdag thuis tegen sc Veenwouden gaat het weer om de punten.