Zeerobben droogt eersteklasser Balk af

HARLINGEN - Het begin van de eerste helft was nog in het voordeel van Balk, tot echte kansen leidde dat niet. Toch straalde de eersteklasser (tweede achter HZVV) nog uit tot de top van deze klasse te behoren, maar naar mate de wedstrijd vorderde nam de thuisclub het initiatief over en waren de rollen omgedraaid.

Er ontstonden mogelijkheden voor David van der Pol, Marijn Helfferich en Reinier van der Stap, maar de doelman voorkwam met uitstekende reddingen de treffer voor de gastheren. Er moest een communicatieve vergissing aan te pas komen om Zeerobben op een 1-0 voorsprong te zetten. Laatste man en keeper begrepen elkaar even niet en tergend langzaam rolde de bal in het doel. Een verdiende voorsprong dat wel, gezien de kansen, want Balk stelde hier teleurstellend weinig tegenover. Het fel spelend Zeerobben bleef de tegenstander onder druk houden en dwong hen daardoor tot het maken van fouten. Daar haalden de manschappen van Schotanus en Attema hun winst. Kort voor rust kwamen ze dan ook verdiend op 2-0 door een doelpunt van Higor da Silva. Nadat verscheidene aanvallers hun inzet nog geblokkeerd zagen, wist hij wel het gaatje te vinden.

Boer met kiespijn
Na rust bleef Zeerobben de bovenliggende partij en was het soms gênant om te zien wat Balk er van bakte. Enige supporters van de bezoekers konden hun teleurstelling nog een positieve wending geven door met een glimlach te stellen dat ze vanmiddag gelukkig niet voor de competitie tegen BCV Bergum speelden. En eigenlijk hebben ze daarmee natuurlijk gelijk, want punten waren er niet te verdienen. Toch viel deze opmerking in de categorie van de bekende boer, die naar de tandarts moest. De groen-witten hadden maling aan de status van de bezoekers en gingen verder waar ze de eerste helft waren gebleven, maar nu met nog meer overtuiging. Rienier van der Stap kwam over rechts een paar keer gevaarlijk door, maar telkens lag de keeper dwars. Frank ten Hoeve wist wel de beste man van Balk te verschalken met een bekeken schot van de randstrafschopgebied; 3-0 en beslist niet geflatteerd. Het slotakkoord was dan toch nog voor de hardwerkkende spits David van der Pol. Door goed storen pikte hij de bal op links op en wist de uitkomende goalie in de korte hoek te passeren; 4-0 en dat was tevens de eindstand.

Voor de thuisclub was het weer een heerlijke ervaring om tegen een hoger spelend team een goed resultaat neer te zetten. Het was voor trainer Schotanus de mogelijkheid om te kijken of Zeerobben in de eerste klasse iets te zoeken heeft. Kunnen zijn mannen zich spiegelen aan hun opponenten uit Balk. Je zou haast zeggen van wel, maar welke waarde moet je hechten aan oefenduels? Immers, Zeerobben staat vierde met acht punten achter koploper Leeuwarder Zwaluwen, weliswaar met nog 39 punten te verdienen in de resterende wedstrijden. Dus de mogelijkheid is nog aanwezig, maar dan ben je ook afhankelijk van de resultaten van de toppers in de tweede klasse. Eigenlijk had je in de afgelaste wedstrijd tegen Rijperkerk kunnen vaststellen hoever Zeerobben is. Die blijft nog op het programma staan en daar kun je wel drie punten verdienen. De ambitie is er wel maar voorlopig niet voor de muziek uitlopen graag.
Volgende week geen wedstrijd voor het eerste en mag de selectie zich volledig wijden aan Valentijnsdag