Zeerobben door in de beker ondanks verlies

HARLINGEN ? Zeerobben is door in de beker. Het deed dat niet geheel op eigen kracht want het verloor afgelopen vrijdagavond op het Oostersportpark met 2-3 van LSC na een 1-0 voorsprong. Maar omdat GAVC afgelopen zaterdag slechts met 2-1 won van Nijland is Zeerobben verzekerd van een tweede plaats in de poule die recht geeft op plaatsing voor de knock-out fase. Zeerobben begon goed aan de wedstrijd maar de Snekers kwamen na de thee feller uit de startblokken en troefden de Harlingers af.

Na een weifelend begin pakte Zeerobben het eerst de handschoen op. Kansjes werden er wel gecreëerd, maar geen doelpunten. Ook LSC liet van zich horen, maar ook zij lieten het afweten. Halverwege de eerste helft maakte de thuisclub toch het verschil, met een doelpunt uit het boekje. Vanaf links een prima voorzet van Abdul Boundati en op waarde geschat door spits Marijn Helfferich. Na deze 1-0 liet Zeerobben het wat lopen en wist niet een grotere marge te bewerkstelligen. Mogelijkheden waren er wel.

Na rust een totaal anders ingesteld LSC maakte meteen in de eerste minuut duidelijk, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De weelde van de voorsprong, die misschien wel een verlammende uitwerking op de groenwitten had, werd binnen tien minuten omgebogen naar een 1-2 achterstand. Uit een scherp genomen corner kopte Patrick Zijda de eerste tegentreffer in de touwen. Niet veel later wist dezelfde speler met een simpel boogballetje keeper Theo Nota te verschalken. Bekomen van de schrik kwamen de spitsen van Zeerobben nog gevaarlijk voor doelman Altenburg, maar met een paar flitsende reddingen voorkwam hij de gelijkmaker. De druk op de LSC verdediging werd opgevoerd, toch viel het te verwachten doelpunt aan de andere kant. Knullig balverlies op de zestien leidde de 1-3 in. Niet adequaat ingrijpen van de defensie stelde de youngster (17 jaar) Brian Bok in de gelegenheid en hij deed dit op een fraaie wijze via binnenkant paal. Nu moest Zeerobben echt in de achtervolging en met nog een kwartier te gaan bracht Abdul Boundati met een geweldige pegel de spanning weer terug. Maar ondanks de goede wil lukte het Zeerobben niet om het zo gewenste puntje uit het vuur te slepen.

Zeerobben is al uitgespeeld en wordt sowieso tweede in de poule. LSC speelt dinsdagavond nog tegen Nijland en kan door een ruime overwinning Zeerobben nog voorbijgaan in de stand. Zeerobben kan zich gaan opmaken voor de knock-out fase en de competitie die zaterdag aanstaande van start gaat met een uitwedstrijd tegen Grootegast.

Zeerobben: Theo Nota, René Cnossen, Pieter Westra, Marc Reussing, Pim Bleichrodt (’55 min. Steffan Amels), Albert Beuker, Higor da Silva (’55 min. Dylan Drent), Jeffrey Draaisma, Marijn Helfferich, Kristian Feenstra (’70 min. Frank Pietersma), Abdul Boundati.