Zeerobben blijft ?in the winning mood?

De uitslag doet vermoeden, dat het een ?walk-over? was. Niets is minder waar. Toch mag je de eindstand ook niet geflatteerd noemen. Dit lijkt tegenstrijdig, maar het hadden er ook wel 2 of 3 doelpunten meer kunnen zijn, terwijl Stiens eigenlijk ??n uitgespeelde kans kreeg, maar Jacob de Vries tikte de bal net uit de hoek weg. Verdiende ruime overwinning.

De wedstrijd kwam pas goed op gang, toen Higor da Silva de score opende na 24 minuten. Daarvoor had dezelfde speler de mogelijkheid op een voorsprong laten liggen na goed voorbereidend werk van René Cnossen en Jeffrey Draaisma. Maar tot bovengenoemd doelpunt viel er weinig te genieten en had Stiens zelfs een licht overwicht. De verdediging stond weer als een huis. Na een snel opgezette aanval over rechts was de trekbal van Jeffrey Draaisma op maat en kon Higor da Silva de bal binnenschuiven. Na deze 1 – 0 kwam Zeerobben op stoom en had de defensie van Stiens handen vol werk om de aanvalsgolven het hoofd te bieden. Het was dan ook niet onverwachts, dat vlot daarna de 2 – 0 viel. Kristian Feenstra toverde de bal over het vijandelijke verdedigingsblok en Dylan Drent zag zijn loopactie beloond, hij tikte de bal onder keeper Rauwerda binnen. De druk op het doel van de tegenstander hield aan. Een diepte pass van Jeffrey op Dylan Drent werd op juiste waarde ingeschat. Met zijn scherpe voorzet wist Higor wel raad en hij liet de keeper opnieuw kansloos. Vlak voor rust een geruststellende 3 – 0 voorsprong.

Na rust een zelfde spelbeeld, Zeerobben overrompelde de bezoekers met oogstrelende acties maar geen doelpunten, al was gelegenheidsaanvoerder Marcel Visser er dichtbij na een rush door het centrum van de defensie. Op het moment, dat hij zou afdrukken nam Jeffrey Draaisma de bal in buitenspelpositie over. Een boogballetje van Draaisma verdween net over de lat en Dylan kogelde net over. De aanvalsdrift werd beteugeld en Stiens nam het initiatief over in de hoop op een tegentreffer. Deze kwam er ook nog bijna. Een mooie trekbal van rechts werd knap binnengeschoten. Wie anders dan Jacob de Vries hield voor de thuisclub de nul, hij tikte de bal uit de hoek tot corner.

De voor Marc Reussing ingevallen Abdul Boundati strooide na het overwicht van de gasten met passjes, waar Jeffrey en Dylan met hun snelheid op reageerden. De 4 – 0 kwam na zo’n pass tot stand. Uit een snelle omschakeling nam Jeffrey Draaisma goed aan manoeuvreerde zich zelf in een schietpositie. Van 25 meter vloog de bal via binnenkant paal tegen het net. Vijf minuten later kreeg de hard werkende spits loon naar werken. Abdul Boundati goochelde zich langs twee tegenstanders en vond Draaisma en met een halve omhaal maakte hij de mooiste van de middag. Het bleef bij 5 – 0. Er waren nog wel meer scoringskansen. Allard Sym Sprenger vond in Rauwerda zijn meerdere en uit een corner van Dylan kopte Sprenger net naast het doel. De strak fluitende Walters hield het in de invallende duisternis voor gezien.

Aan de zegereeks kan weer een klinkende overwinning toegevoegd worden. Zeerobben blijft in het spoor van koploper Veenwouden ( knappe 0 – 2 in Damwoude ). Ook Hardegarijp wint in Grootegast. De competitie komt nu goed los met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop. Volgende week zal Zeerobben het opnemen thuis tegen zondag eerste klasser Bergum in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt Jordy Torenbeek, Pieter Westra, Marc Reussing ( 45 min. Abdul Boundati), Marcel Visser, Kristian Feenstra ( 68 min. Frank ten Hoeve ), Higor da Silva ( 73 min. Allard Sym Sprenger ) Dylan Drent, Jeffrey Draaisma