Zeerobben 2 overtuigend langs Genemuiden

GENEMUIDEN - Na de moeizame zege op sc Rouveen (5-3 na verlenging), moest Zeerobben 2 afgelopen dinsdagavond meteen weer aan de bak voor de tweede ronde van de nacompetitie om promotie naar de reserve eerste klasse. Tegenstander was Genemuiden 3, dat zich als herkanser uit die eerste klasse had geplaatst voor deze nacompetitie.

Wat aanvankelijk een moeilijke avond leek te gaan worden, bleek uiteindelijk een positieve meevaller voor Zeerobben. Genemuiden startte sterk en nam het initiatief. Zeerobben kon er maar moeilijk uitkomen en kwam tegen de verhouding in na een minuut of tien onverwacht op voorsprong door een mooi doelpunt van Lútsen Smits op aangeven van Marijn Helfferich. Die goal leek wel het keerpunt van de wedstrijd, want vanaf dat moment nam Zeerobben het initiatief over. De jeugdigheid van Zeerobben bleek heel wat effectiever dan de routine van Genemuiden.
Marijn Helfferich zou een belangrijk stempel op de wedstrijd gaan drukken. Maar liefst vijf maal wist hij doel te treffen, waarvan eenmaal uit een penalty. En er waren zeer fraaie treffers bij voor Zeerobben. Niet alleen die van Marijn, maar bijvoorbeeld ook de treffer van junior Christiaan Feenstra mocht er zijn. Het was de vijfde van Zeerobben en met die 0-5 voorsprong brak ook de rust aan.
Na de pauze leek Genemuiden weer wat moed te hebben verzameld en ze kwamen terug tot 1-5. Zeerobben antwoordde direct met de 1-6 door Rocco Zwart en daarmee was de toon voor de tweede helft wel gezet. Via 2-6 liep Zeerobben uiteindelijk uit naar 2-8 en daarmee lijkt de strijd om de volgende ronde wel beslecht. De kans dat Zeerobben de finale mag spelen is nu wel heel groot en dat is een fantastische prestatie na een wisselvallig seizoen. De weg naar de eerste klasse kent nog één hoge horde en dat is een finale op neutraal terrein. Wordt vervolgd!