Voetbal

Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HEERENVEEN - In een aantrekkelijke wedstrijd wist ?Zeerobben onder 23? dinsdagavond het sterk spelende Heerenveen B1 te verslaan. Het werd op sportpark Skoatterw?ld onder de rook van het Abe Lenstra Stadion 1-2 in het voordeel van het beloftenteam van Zeerobben dat onder leiding stond van de coaches Camaru van Oostveen en Marc van Eijck.

?Het beloftenteam met spelers onder de 23 jaar komt niet uit in een reguliere competitie, maar speelt op gezette tijden oefenwedstrijden met als belangrijkste doel de doorstroming van jeugd naar senioren te bevorderen. Talenten uit de B-selectie, de A-junioren en dinsdag zelfs een B-junior worden gemengd met jonge spelers uit de A-selectie en kunnen op deze wijze wennen aan het hogere niveau en de weerstand die dat met zich meebrengt. Het zijn niet alleen de spelers die hierdoor ervaring opdoen, maar ook de coaches. Zij kunnen jonge spelers aan het werk zien en krijgen inzicht in hoe die zich op dit niveaus manifesteren en wat dat kan betekenen voor de toekomstige verjonging van de A-selectie.
Nou is de A-selectie van Zeerobben gemiddeld nog steeds erg jong en komen veel spelers dus ook in aanmerking om mee te doen bij dit soort wedstrijden. Keuze te over derhalve voor hoofdjeugdtrainer Camaru van Oostveen en assistent trainer Marc van Eijck. Zij konden dinsdag een elftal formeren dat niet zou misstaan in de tweede klasse van het seniorenvoetbal. Een luxe om van te watertanden.??Het in de hoogste landelijke divisie uitkomende Heerenveen B1 bleek een zeer geschikte tegenstander om tegen te oefenen. Van een goede tegenstander kun je leren en dat heeft Zeerobben <23 ook gedaan. In die zin was het dus een zeer nuttige avond. Nadat eerst Higor da Silva al een voetbalwet overtrad (hij miste een door hemzelf verdiende penalty) was hij het toch die Zeerobben op voorsprong zette na een door Patrick Amels geregisseerde aanval. Slordigheden aan Zeerobben-kant stelden Heerenveen in staat nog voor rust weer op gelijke hoogte te komen. Na de pauze werd er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om veel te wisselen. A-junior Jorrit Bruynzeels en Higor da Silva stonden aan de basis van de winnende treffer voor Zeerobben, afgemaakt door Allard Sym Sprenger.
?De selectie van Zeerobben bestond uit de volgende spelers: Theo Nota, Allard Sym Sprenger, Erwin Bleeker, Chekina Nzoko, Patrick Amels, Marvin Brandsma, Higor da Silva , Steven Beuker, Frank Pietersma, Ruben Bosga , Jorrit Bruynzeels, Brent de Groot, Dion Grijpma, keeper Sietse Vissers en B-junior Pieter Hermens.
?Op 10 november speelt het beloftenteam van Zeerobben weer een wedstrijd, thuis op het Oostersportpark tegen het “onder 23” team van Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. Aanvang 20.15 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda