Voetbal

Zaterdag opening Oostersportpark

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Morgenmiddag om 14.30 uur zal het geheel vernieuwde Oostersportpark van Zeerobben aan de Achlumerdijk officieel in gebruik worden genomen. Dat zal dan de voltooiing zijn van een proces dat begon in 2012 toen Zeerobben bij de gemeente aanklopte met het verzoek meer ruimte te bieden aan de steeds groter wordende voetbalvereniging.

Meer ruimte om de wedstrijden op zaterdag af te kunnen wikkelen en – vooral - meer ruimte om de groeiende behoefte aan trainings- en oefenfaciliteiten te faciliteren. Het overleg met het college van B en W leidde uiteindelijk tot een raadsvoorstel waarbij niet zozeer meer ruimte (een extra veld) kon worden geboden, maar wel vernieuwing van het bestaande kunstgras hoofdveld, alsmede de aanleg van een compleet nieuw kunstgras B-veld met verlichting. Ook is toen ingestemd met het verzoek om extra kleedruimte, met name om de groei van het dames- en meisjesvoetbal op te vangen. Die extra kleedkamers werden in het voorjaar reeds opgeleverd.

?Na een gedegen voorbereiding en een zomer van hard werken is het zaterdag zover: het Oostersportpark ligt er prachtig bij en dat zal Zeerobben niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voorafgaand aan de openingswedstrijd van het seizoen tussen Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen zal wethouder Harry Boon om half drie de officiële openingshandeling verrichten. Dat zal gepaard gaan met enig spektakel, maar wie wil weten hoe en wat, die wordt uitgenodigd vanaf kwart over twee op het Oostersportpark aanwezig te zijn. Meer informatie is ook te vinden op de website www.zeerobben.nl.

Programma
14.15 uur opstellen pupillen

?14.25 uur start openingshandelingen?

14.45 uur Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda