Sport

Zaterdag belangrijke thuisdag voor VVH teams

Door Jeroen Pietersma
Deze zaterdag staat er weer een thuisdag voor Volleybal Vereniging Harlingen op het programma. In de Waddenhal worden zeven wedstrijden gespeeld en een paar van deze wedstrijden zijn zeer belangrijk voor de eindklassering van de betreffende teams.

Om 15.00 uur spelen Heren 2 en de A-1 meisjes hun wedstrijden tegen directe concurrenten om het kampioenschap in hun klasse. Heren 2, de koploper in de eerste klasse D, ontvangt OPM Heerenveen Heren 3. Dit team staat op vijfde plek, maar met twee wedstrijden minder en staat op verliespunten zelf één punt boven de Harlingers.

De A’s van Harlingen staan er iets rianter voor. Zij staan eerste, met negen punten voorsprong (maar een wedstrijd meer) op de tegenstander van deze zaterdag, de meiden van Covos. Eveneens om 15.00 uur begint de wedstrijd van de A2 van VVH, tegen de meiden van Heecherop.

Om 17.00 uur speelt dames 1 tegen Covos dames 2. Een wedstrijd die er met name voor de dames uit Oosterend om doet, want ze doen nog mee om een promotie. De dames van VVH kunnen vrijuit spelen, want ze staan op een veilige negende plek met een riante voorsprong op de onderste ploegen. Eveneens om 17.00 uur speelt de C1 van Harlingen tegen een team dat, net als zij, in de middenmoot van de klasse meedoen: OPM Heerenveen C1. Een half uur later start het andere C team van VVH, de meisjes C, hun wedstrijd  tegen de C’s van Hardegarijp.

Om 19.00 uur is vervolgens alle aandacht gericht op de tweede divisie wedstrijd tussen Casco Montage/VVH heren 1 tegen Twister Veracles heren 1. Beide teams staan in de middenmoot en de inzet van de wedstrijd is daardoor om afstand te nemen van de onderste teams en zo een spannend einde van het seizoen te voorkomen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda