Wisselvallige resultaten na succesvol trainingskamp in Denia

HARLINGEN - Het lijkt wel of de doping van het Spaanse avontuur uitgewerkt is. Won Zeerobben in de eerste oefenwedstrijd nog overtuigend van zondag-tweedeklasser ONB met 5?2, afgelopen dinsdag ging het al wat moeizamer tegen derdeklasser Workum: 3-3 . En zaterdagmiddag kreeg het eerste elftal een gevoelige tik uitgedeeld van Frisia, al leek het daar in het eerste halfuur beslist niet op.

Met uitstekend positiespel en een bewonderingswaardige inzet overklaste de zaterdag-tweedeklasser die van de evenknie van zondag. Binnen twaalf minuten stond er al een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord. Eerst speelde David van der Pol zich op rechts vrij en liet de keeper van Frisia kansloos met een schoot in de verre hoek. Kort daarna kwam Higo da Silva gevaarlijk door over links en gaf Frank ten Hoeve de gelegenheid om de tweede te maken. Daarna verzuimde Zeerobben om de voorsprong uit te bouwen en kreeg vlak voor rust de deksel op de neus; 2-1 .
Na rust waren de rollen omgedraaid. Een veel feller spelend Frisia maakte na een kwartier de gelijkmaker en had toen het beste van het spel. Met kunst en vliegwerk bleef de verdediging overeind. Het slot van de wedstrijd leverde nog spektakel voor beide doelen, waarin de balans naar de kant van Frisia doorsloeg. Eerst maakte Frisia 2-3 in de 87e minuut. David van der Pol trok de wedstrijd middels een goed benutte penalty weer in evenwicht. Met deze stand zou een ieder tevreden zijn geweest. Toch kwam de 3-4 in de slotminuut van de wedstrijd nog onverwachts tot stand.
Er wordt wel gezegd, dat je van verlies meer leert dan van winst. Laat dat de winst van deze middag zijn.