Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen donderdag vond alweer de laatste speelronde plaats voor de Waddenrobkes van Zeerobben. In december begonnen ze al met hun wintercompetitie en na acht speelronden konden afgelopen donderdagmiddag onder veel belangstelling van ouders en opa?s en oma?s de prijzen worden uitgereikt. Eigenlijk was iedereen winnaar en dus was er natuurlijk voor iedere deelnemer een mooie medaille.

Het is een tijdje rustig geweest met de berichtgeving rond de Waddenrobkes maar rustig was het alleszins voor deze jonge groep talentjes. Acht donderdagmiddagen speelden ze in de Waddenhal een wintercompetitie. Verdeeld over een aantal veldjes konden de kinderen zich uitleven in de heerlijk warme sporthal. Het plezier spatte ervan af.

En het bleek maar weer eens dat het voetballen op een klein veldje niet altijd even gemakkelijk is. Opvallend was ook hoe snel de kinderen steeds beter gingen voetballen. Was het de eerste keer allemaal nog wat wild en onwennig. De laatste speeldag waren er al leuke en spannende wedstrijdjes te zien door kinderen die de bal steeds meer onder controle wisten te houden. Een groot compliment voor de leiders/trainers die het geduld konden opbrengen om in een ontspannen en gemoedelijke sfeer de kinderen het een en ander te leren. Daar slaagden ze dus uitstekend in. Niet voor niets was er een groot woord van dank van de coördinator van de Waddenrobkes, Elina Brouwer, aan al die coaches. Wekelijks waren er weer genoeg vrijwilligers aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Er werd dus een competitie gespeeld met maar liefst tien teams verdeeld over twee poules. Er waren wekelijks zeer spannende wedstrijden en de strijd was niet zo maar gestreden. Integendeel, tot aan de laatste speeldag bleef het spannend.
Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Alhoewel, wie er is geweest spreekt alleen maar over winnaars. Steeds maar weer blijft het mooi om te zien hoe deze jonge talentjes op zo’n jonge leeftijd al zo veel plezier hebben met elkaar in de sport. In dit geval voetbal. De medailles zullen ongetwijfeld getoond worden aan juf of meester op school want daar mag je best trots op zijn.

De einduitslag:
Poule 1:
1. Denemarken
2. Ierland
3. Brazilië
4. Engeland
5. Italië
Poule 2:
1. Nederland
2. Kroatië
3. Spanje
4. Uruguay
5. Zweden

En de wintercompetitie is nog maar net afgesloten of de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie zijn alweer in volle gang. Binnenkort starten de Waddenrobkes alweer met de trainingen op het Oostersportpark om straks goed aan de start te verschijnen bij de landencompetitie die begin maart weer begint. Dan zullen er weer nieuwe indelingen gemaakt worden van de teams en kunnen nieuwe Waddenrobkes gemakkelijk instromen om vervolgens onder een heerlijk voorjaarszonnetje elke zaterdagmorgen om 9.00 uur te voetballen in het stadion van de Waddenrobkes. Hoe cool is dat? Ouders die interesse hebben voor het jeugdvoetbal op jonge leeftijd kunnen contact opnemen met de coördinator Elina Brouwer of kunnen een kijkje nemen op www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda