Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen donderdag werd alweer de vijfde speelronde van de wintercompetite voor de Waddenrobkes gespeeld. En alweer kon er een nieuw Waddenrobke welkom geheten worden. Zijn naam is Bram Ros en hij komt team Spanje versterken. In deze opzet is het makkelijk om kinderen in te laten stromen. Nieuwe teams kunnen makkelijk worden gevormd en kunnen meteen meedoen aan deze spannende competitie. Een competitie die met de week spannender wordt. Maar liefst 4 landen behaalden deze ronde 7 punten uit 3 wedstrijden. Kroati?, Nederland, Brazili? en Uruguay verdiende deze speelronde een dik compliment. Uruguay is de meest verrassende ploeg gezien de stand vooraf. Uruguay stond op plaats 9 in het klassement maar dit zegt dus niks in deze competitie.?Iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt het zo leuk en reuze spannend!

Ronde 1
Hoofdcoach Edwin Zijlstra nam de honneurs waar voor Stephan Gaasbeek in de eerste wedstrijd van Spanje. Bondscoach Gaasbeek zit voor z'n werk op Terschelling en komt altijd direct vanaf de boot naar de Waddenhal om z’n team Spanje te coachen maar mist meestal net de eerste wedstrijd. Engeland van coach Sasker Volbeda stond op het programma. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Engeland. Match-winner bij Argentinië tegen België werd Felix Kalfsbeek. Hij scoorde het enige en winnende doelpunt voor België. Bij Brazilië tegen Zweden ging de strijd lang gelijk op en waren er kansen over en weer voor beide teams. Uiteindelijk wist Justin Poortman de openingstreffer te maken voor Brazilië. Zweden ging risico’s nemen om de gelijk maker te forceren waardoor Silvan Prins de 2-0 kon maken en de wedstrijd gespeeld was. 
 
Ronde 2
Nederland tegen Engeland was de topper bovenin het klassement en werd een echte schaakpartij. De ploegen deden niet voor elkaar onder het bleef spannend tot het einde. Uiteindelijk ging Nederland met de 3 punten naar huis. Een zeer belangrijke overwinning voor Nederland.
België - Uruguay werd een keurige overwinning voor Uruguay,0-1. Sem Zijlstra werd matchwinner met het enige doelpunt. Kroatië - Ierland werd maar liefst 5-0. Doelpuntenmakers voor Kroatië waren Mike Hoekstra (2x) en Roy Nauta (3x) maar ook de complimenten voor Bauke Kaspers en Tim Hopman die keurig de nul hielden in de verdediging.
 
Ronde 3
Ierland, waarbij ook nog iemand ziek was, had het opnieuw zwaar deze week. Toch dikke complimenten voor Sil, Hessel en Colin voor hun vechtlust. Brazilië was de tegenstander en dat is toch de ploeg in vorm de afgelopen weken. Het werd 5-0 voor Brazilië. Coach Tom Postma maakt er met z’n wondersloffen een echt team van. Alle spelers wisten te scoren. Thomas Lolkema, de dappere spelverdeler van Brazilië, maakte z’n eerste doelpunt en ook Silvan en Justin (3x) scoorden. Uruguay - Zweden was een zeer open wedstrijd. De bal vloog van de ene naar de andere kant en dit resulteerde in een hoop kansen. Sven Alkema zette met 2 doelpunten Uruguay op voorsprong. Maar Zweden kwam terug met een prachtige aanval! Stan nam een intrap vanaf de zijlijn en schoot deze naar Jelte Boere, deze kaatste de bal perfect terug op Stan die hem keurig in de goal knalde; 2-1. Met nog een paar minuten was de spanning terug. Gelukkig heeft Uruguay Tess Siccama in de gelederen en die zorgde verdedigend er voor dat Zweden niet meer scoorde. Opnieuw kon coach Richard de Ho van team Nederland er 3 punten bij schrijven op z’n nu al imposante cv. Het werd 2-0 tegen Spanje.
 
Ronde 4
Engeland pakte de draad weer op na het verlies tegen Nederland en won knap van België. Het Engeland van coach Sasker blijft gewoon een lastig te kloppen ploeg.  Davey, Riemer, Jurre en Ralph gaan elke wedstrijd voor de volle 100% en nu was het België die het dus niet ging redden. Eindstand 2-1.  
Nog een topper bovenin was Kroatië - Brazilië het bleef uiteindelijk 1-1 waar beide ploegen eigenlijk niet veel mee opschoten en waarvan Nederland misschien kon profiteren. Bij Zweden - Argentinië had coach Brian Opdam z’n tactiek omgegooid. Vol op de aanval was het plan. Marc Messi Zijlstra liet weer van zich spreken en ook Enteny van Oldebarneveld scoorde. In de verdediging stond Jayden Opdam en dat ging perfect het werd uiteindelijk 0-4 voor Argentinië.  
 
Ronde 5
Kroatië was zoals meerdere ploegen in vorm. Opnieuw werd er niet verloren maar gewonnen. Het was Argentinië dat met 2-0 werd verslagen door de mannen met de rood-wit geblokte shirts.
De andere ploegen in vorm waren Nederland en Uruguay en die moesten de laatste wedstrijd tegen elkaar. Nederland kwam al snel door een doelpunt van Dominique Brouwer op voorsprong maar Uruguay gaf zich niet gewonnen en door hard werken kwam daar toch de gelijkmaker. Sven Alkema was de gevierde man bij Uruguay. Eindstand 1-1.
Spanje - Ierland werd 4-0 het was Justin Jilderts die met z’n snelle counters vier keer wist te scoren en  Hidde Bram en Damien hielden keurig de nul.
 
Maar liefst 4 ploegen weekwinnaar. Wat een sensatie. Het blijft enorm spannend in het klassement doordat Uruguay, Nederland op een gelijkspel hield. Volgende week gaat de competitie weer verder in de Waddenhal. Er wordt elke donderdag (met uitzondering van de vakanties) in de Waddenhal gespeeld van 17.00 tot 18.00 uur. Kinderen die een kijkje willen nemen met hun ouders of zelfs mee willen doen zijn natuurlijk van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda