Voetbal

Wintercompetitie fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 9 januari werd voor de Minipupillen en de F-pupillen het startschot gegeven voor de aanvang van de wintercompetitie bij fc Harlingen. Deze wintercompetitie wordt gespeeld in vijf ronden, welke verdeeld zijn over drie ronden die zich in de Waddenhal afspelen en in twee ronden wordt er een vier tegen vier toernooi op het eigen kunstgrasveld van fc Harlingen gespeeld.

Tijdens deze wintercompetitie spelen de jongens en de meisjes iedere keer in een andere teamsamenstelling. Maar ook individueel wordt er gestreden voor een klassement per leeftijdsgroep.
Als eersten kwamen dus de Minipupillen en een deel van de F-pupillen in actie. De jonge spelertjes van F5 en F4 werden gemengd met de Minipupillen en hierdoor ontstonden er vier teams van zes spelertjes welke op gelijkwaardige sterkte waren ingedeeld.
Het waren Feyenoord, Ajax, PSV en AZ die de onderlinge strijd aangingen. Er zaten zeer spannende duels bij, waarvan vaak tot in de laatste minuut van de speeltijd gestreden werd voor de winst. In een enkel geval bleef het onbeslist door een gelijkspel. Na vele spannende wedstrijden stonden Feyenoord en Ajax na de voorlaatste wedstrijd gezamenlijk bovenaan. PSV had nog roet in het eten kunnen gooien maar dan had zij de wedstrijd tegen AZ moeten winnen. Helaas voor PSV (en gelukkig voor AZ) ging, door een 0-2 overwinning, de winst naar AZ. Feyenoord en Ajax eindigden met evenveel punten én met een gelijk doelsaldo en omdat de onderlinge wedstrijd óók in een gelijkspel eindigde, delen zij samen de dagwinst.

Eindstand: punten, voor, tegen
1. Feyenoord 5 3 0
2. Ajax 5 3 0
3. AZ 3 2 6
4. PSV 2 0 2

Hierna was het de beurt aan de andere F-pupillen om hun kunsten in de zaal te vertonen. Ook hier konden door het grote aantal aanmeldingen vier teams worden geformeerd welke zo gelijkwaardig mogelijk waren samengesteld uit de F1/F2 en F3 spelers van fc Harlingen. En net als bij de MP/F5/F4 spelertjes het geval was, waren er ook hier vaak behoorlijk spannende wedstrijden bij, waarbij vaak pas in de laatste seconden het winnende doelpunt werd gescoord. In deze ronde werd ook hier pas in de laatste wedstrijd van de middag beslist wie er met de dagzege vandoor ging. Vitesse kon bij winst op Heerenveen nog langszij komen. Dan zou Vitesse samen met Cambuur en Heerenveen op zes punten komen. Het doelsaldo zou dan bepalend zijn voor wie de dagwinnaar zou worden. Maar zover kwam het helaas niet voor team Vitesse. Het lukte Vitesse namelijk niet om te winnen en het was Heerenveen die er met een 3-0 winst vandoor ging. Met deze overwinning werd Heerenveen dan ook dagwinnaar en restte voor Vitesse de derde plaats die dag.
Een speciaal dankwoord gaat overigens naar de zeer bijzondere hulpcoach die er die dag was. Zonder hem had de coach het vast niet gered. De volgende ronde in de wintercompetitie van de Minipupillen, F5, F4, F3, F2 en F1 wordt op zaterdag 23 januari gespeeld. Wederom in de Waddenhal en dit keer van 12.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur.

Eindstand F1/F2/F3: punten, voor, tegen
1. Heerenveen 9 15 1
2. Cambuur 6 3 5
3. Vitesse 3 4 4
4. Groningen 0 0 12

De eerstvolgende speeldag voor de wintercompetitie is zondag 17 januari. Dan is het de beurt aan de ME en MD pupillen. Van 13.00 tot 14.00 uur komen zij voor het eerst in actie. Direct daarna, van 14.00 tot 15.30 uur, zijn de E-pupillen jongens (E1, E2, E3, E4) aan de beurt. De D-pupillen jongens (D1, D2, D3) zijn te bewonderen van 15.30 tot 17.00 uur voor hun allereerste ronde in de wintercompetitie-speeldag in de Waddenhal. Toeschouwers zijn ten alle tijden welkom. De kantine in de Waddenhal is open. Tot zondag allemaal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda