Sport

Winst en verlies squashteam Van Hurck

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest het Euregio-Squashteam van Sportcentrum Van Hurck, bestaande uit Ruben Altena, Martin van der Ploeg, Simon Bambach en debutant Joost Poutsma, het zondag opnemen tegen Racketcentrum Steenwijk en Stadjershal 5 uit Groningen.

Joost Poutsma mocht de spits afbijten tegen Stadjershal 5. In een spannende wedstrijd waarin Joost een aantal keren ruim voor stond, werd echter helaas verloren met 10-12, 11-13 en 9-11. Martin van der Ploeg kon geen vuist maken tegen Renger van Dijk. Na de eerste twee games te hebben verloren met 11-4, leek het er in de derde game op dat de wedstrijd ging kantelen, maar ook deze game werd verloren met 11-8. Simon Bambach had in eerste instantie weinig moeite met zijn tegenstander, maar begon in de derde game slordig te spelen, waardoor deze verloren ging en de eindstand bepaald werd op 11-6, 11-4, 8-11 en 11-9.

Ruben Altena had geen enkele moeite met de eerste man van Groningen die totaal geen vat kreeg op het snelle spel van Ruben die de wedstrijd in korte tijd besliste met 11-2, 11-6 en 11-2. Daarmee kwam de eindstand tegen Groningen op 7-6 in het voordeel van de Groningers. Traditiegetrouw worden de wedstrijden tegen Steenwijk gewonnen, hoewel er deze keer meer tegenstand werd geboden dan in voorgaande edities. Met name Martin van der Ploeg kreeg pas in de derde game vat op zijn tegenstander die echter toch nog werd verloren met 11-9 nadat de beide voorgaande games met 11-2 en 11-6 waren verloren.

In zijn tweede wedstrijd werd Joost Poutsma stevig op de proef gesteld. Vijf games waren er nodig om de winst veilig te stellen: 11-7, 7-11, 4-11, 11-9 en 11-5. Wederom had Simon geen moeite met zijn tegenstander die met 3-0 werd verslagen. In de laatste wedstrijd leek Ruben de klus, na twee games die met 11-4 en 11-5 werden gewonnen, geklaard te hebben echter de derde game werd door slordig spel met 11-7 verloren. Ook de game vierde game werd verloren met 11-5. Blijkbaar had de tegenstander toen z’n kruit verschoten en werd de vijfde game toch nog gewonnen met
11-3. De eindstand werd daarmee bepaald op 9-7 in het voordeel van Van Hurck 1. Met nog een wedstrijddag voor de boeg op zondag 26 april as. is de derde plaats nagenoeg veilig gesteld. De voorsprong van Emmen dat tweede staat is inmiddels te groot. In Drachten zullen koploper Stadjershal 4 en Squash Fryslan 4 de tegenstanders zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda