Voetbal

Waddenrobkes Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder bijna zomerse temperaturen werd afgelopen zaterdag alweer de tweede ronde in de landencompetitie voor de Waddenrobkes gespeeld. De interne competitie voor 4 tot 6 jarigen is de ideale gelegenheid voor jonge kinderen om kennis te maken met de voetbalsport. Deze competitie wint dan ook nog steeds aan populariteit bij zowel de kinderen als de ouders.

Zoals elke week begon ook deze competitieronde weer met de nodige wijzigingen. Er zijn altijd spelers die ziek zijn of om andere redenen niet kunnen meedoen. Voorafgaand aan de eerste wedstrijden wordt er dan naar een oplossing gezocht zodat een ieder onder gelijke omstandigheden kan voetballen. Dat geldt niet alleen voor de voetballers maar ook voor de bondscoaches. En steeds weer lukt het om tijdig aan de competitie te beginnen.

De uitslagen van afgelopen zaterdag:
Ronde 1:
Denemarken-België: 0-2; Portugal – Argentinië: 4-2; Duitsland – Nederland: 0-8; Brazilië – Engeland: 6-1
Ronde 2:
Nederland – Portugal: 4-0; België – Brazilië: 4-0; Denemarken – Argentinië: 3-1; Duitsland – Engeland: 0-5
Ronde 3:
Engeland – België: 0-5; Portugal – Duitsland: 4-0; Argentinië – Nederland: 1-5; Brazilië – Denemarken: 1-5

Na de wedstrijden was het weer tijd voor de penaltybokaal. Na twee wedstrijden zijn er zes jongens die tot nu toe alle strafschoppen raak geschoten hebben. Maar zoals gebleken is in voorgaande seizoenen kan er nog van alles veranderen.

De stand van de landencompetitie is op dit moment:

1 België 18
2 Nederland 16
3 Denemarken 13
4 Portugal 9
5 Brazilië 6
6 Argentinië 6
7 Engeland 3
8 Duitsland 0

Vanaf komende zaterdag zal de landencompetitie om 8.30 uur van start gaan. Dit blijkt hoofdzakelijk gezien het drukke jeugdprogramma voor de zaterdagochtend.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda