Voetbal

Waddenrobkes starten wintercompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - En wederom was het prachtig weer op zaterdagochtend vroeg op het Oostersportpark. De weergoden vinden de Waddenrobkes kennelijk ook fantastich. Dat kan haast niet anders want elke zaterdag en ook de woensdagen als er getraind wordt is het prachtig weer. En er was meer goed nieuws want deze week werd bekend dat de Waddenrobkes van Zeerobben een wintercompetitie in de Waddenhal gaan spelen.

De landencompetitie wordt met ingang van 27 november aanstaande voortgezet in de Waddenhal en duurt tot begin maart waarna het hele circus zich weer naar buiten verplaatst. In de vakanties zijn de kinderen vrij. Het kan bijna niet mooier. Nadat afgelopen zaterdag de eerste voetbal plaatjes werden geruild konden de talentjes los met de vlagenparade en daarna de wedstrijden. Zoals verwacht werd het weer een mooie voetbalmorgen.

In de eerste ronde stond er gelijk een topper op het programma. Ierland - Engeland. Ierland en Engeland doen allebei volop mee om het kampioenschap dus verliezen was voor beide teams geen optie. Uiteindelijk gebeurde dat ook niet en bleef de eindstand van 2-2 op het scorebord staan.
Team Zweden kwam zeer goed uit de startblokken. In de eerste ronde werd met 4-1 gewonnen van België.
Brazilië ging ook met de winst aan de haal in de beladen Zuid-Amerikaanse derby tegen Uruguay. Karin begint het “Samba voetbal” er al aardig in te krijgen. De Brazilianen wonnen met 2-1.
Nederland behaalde in een spannend wedstrijd na een 0-1 achterstand toch nog knap de overwinning binnen tegen Kroatië.

In ronde 2 liet Denemarken ook weer van zich horen. De Denen hielden knap de nul en scoorden er zelf 4 tegen onze Zuiderburen.
Een zeer spannende wedstrijd waar het lang gelijk opging was die van Italië tegen Brazilië. Marc Zijlstra, Justin Jilderts en Felix Kalfsbeek moesten vol aan de bak om de overwinning binnen te slepen voor Italië. Het werd 4-3.
Kroatië was even niet thuis tegen Engeland. Daimen, Hidde en Jort scoorden maar liefst 7x en krikten, met het oog op de ranglijst, hun doelsaldo daarmee mooi omhoog. En weer was er winst voor Nederland nu werd Zweden aan de kant gezet met een mooie 3-0 overwinning.

En toen stond de kraker op het programma Ierland-Italië (de nr. 2 tegen de nr. 1). Het werd een spektakel waarbij lekker veel werd gescoord, uiteindelijk werden de Ieren de winnaar met 4-3. Een prachtig resultaat voor de boys.
Ook Brazilië pakte weer belangrijke punten nu was het sterke Denemarken de klos 2-1.
De topper onderin tussen Urugauy en Kroatie werd gewonnen door Uruguay met 2-0.
En wederom was het Nederland die de winst behaalde. Er werd met 2-0 gewonnen van België.

Nederland is deze ronde winnaar. Ze behaalden 3x de volle winst. Litho Fernandes, Tess Siccama en Justin Poortman verdienen een dik compliment. Guus Hiddink kan weer gerust slapen! Ook Engeland en Ierland doen goede zaken door beide 7 punten te behalen, de competitie is daarmee nog spannender geworden. Op naar volgende week!

De stand
1 Italie 18-45
2 Ierland 18-39
3 Engeland 18-37
4 Denemarken 18-35
5 Zweden 18-28
6 Nederland 18-27
7 Belgie 18-15
8 Uruguay 18-13
9 Brazilie 18-12
10 Kroatie 18- 7

Stand penaltybokaal
1 Hidde Leguijt - Sem Zijlstra - Davel Volbeda - Litho Fernandes allemaal 11x
2 Dylan Visser 10x

|Doorsturen

Buienradar



Agenda