Voetbal

Waddenrobkes competitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - En toen was het al weer zaterdag. Buienrader voorspelde in de loop van de morgen droog weer. En voor een beetje regen zijn de Waddenrobkes echt niet bang. Na overleg met de leiding werd er besloten de vlaggenparade dit keer niet door te laten gaan maar direct met voetballen te starten. Dit om?de kids lekker warm te houden. Gelukkig werd het weer tijdens de wedstrijden al snel beter en werd het weer een prachtige voetbalmorgen met mooie?wedstrijden en weer een hoop doelpunten.

Ronde 1
Italië - België was een gelijk opgaande wedstrijd. België wist via een eigen doelpunt van Italië de leiding te nemen. Maar Italië wist snel de gelijkmaker te maken en  zo was de stand weer in evenwicht. Italië, wat bekend staat om het Catenaccio voetbal, kwam door middel van een messcherpe counter zelfs op voorsprong. Lito had de 3 punten al in het vizier. Coach Sven Warmerdam die vandaag zijn duo coach moest missen moest alle zeilen bijzetten om niet met lege handen naar huis te gaan. Gelukkig hielp zoon Lanvin hem daarbij. Ralph Knipper onderschepte de bal in de verdediging en kon hem aan Jelte Boere geven. Die bewaarde het overzicht en gaf een prachtige diepte pass op spits Lanvin en die hield het hoofd cool en maakte beheerst gelijk. Eindstand 2-2.
Spanje, dat vorige week de eerste punten had gepakt, moest het opnemen tegen het stugge Kroatië van Stephan Gaasbeek. Spanje had de vorm van vorige week meegenomen en al snel kwam er de voorsprong. Dominique Brouwer maakte knap de 1-0 en ook de 2-0. Kroatië gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 2-1 door Entheny. Met nog enkele minuten te spelen moest Kroatië risico’s nemen om gelijk te maken en dat liep verkeerd af. Spanje kon door een counter de 3-1 maken en toen was het over. 3 punten en de eerste overwinning in de knip voor Spanje.

Een doelpunten-festijn werd het bij Brazilië - Ierland. Coach Sasker Volbeda heeft een prachtige voetballend team neergezet. Brazilianen staan bekend om hun techniek en dat was goed te zien. Er wordt door dit team goed combinatievoetbal gespeeld en de vrije man wordt goed gevonden. Al snel stond Ierland met maar liefst 5-0 achter. Doelpunten waren er van alle spelers van Brazilië: Davey 3x Chiel, 1x en Hidde 1x. Bondscoach Jeroen Pol van Ierland zette zijn spelers op scherp en de tegenaanval werd ingezet. Ierland ging door kort op de man te zitten de strijd aan. En met succes. Ierland kwam goed terug maar had net wat tijd te kort. Eindstand 5-3. Doelpunten waren er van Riemer Toering (2x) en Stan Hollander van Ierland. De 3 punten gaan naar Brazilië maar coach Jeroen gaf z’n boys Riemer Bram en Stan toch dikke complimenten voor de getoonde veerkracht!
Overige uitslagen: Nederland - Zweden 1-1; Denemarken – Uruguay 5-0; Engeland - Argentinië 1-2.
 
Ronde 2
Uruguay - Nederland is niet zomaar een wedstrijd tussen twee voetballanden maar het is ook een wedstrijd tussen de coaches Tom Postma van Nederland tegen zwager/vriend Richard de Ho van Uruguay. Uruguay ging flitsend van start. Het was Justin Poortman die Uruguay al snel op voorsprong zette. Niet veel later was het opnieuw Uruguay dat scoorde. Raimon Postma maakte er 2-0 van na een goeie assist van Roald van der Molen. Gelukkig kon Tom door tactisch ingrijpen het tij keren. Door doelpunten van Daimen Kamsma (2x) kon er een punt gered worden. Eindstand 2-2. Complimenten voor Sil, Quinten, Tim en Daimen voor het redden van de eer.

Zweden - België zijn ploegen die bovenin het klassement meedraaien en dit beloofde dus weer een spannende pot voetbal te worden. Coach Rene Nauta van Zweden speelt lekker aanvallend voetbal. Hessel, Simone en Roy zorgen voor de aanvoer op de makkelijk scorende spits Justin. Maar ook België is in het bezit van zo'n spits en dus ging het lang gelijk op. Uiteindelijk was België net iets gelukkiger in de afronding en kwam er een 2-3 eindstand op het scorebord. Belangrijke punten voor België.
Engeland  moest het opnemen tegen Ierland, Engeland, koploper op dit moment, had niet de vorm van de dag en de Ieren hadden de vorig wedstrijd veel veerkracht getoond. Het was dan ook Ierland dat het goede gevoel vervolg gaf en een knappe overwinning op Engeland boekte. Een overwinning van het collectief. Samen als team sterk gevoetbald. Matchwinner was Riemer met het enige doelpunt. 1-0 voor de Ieren.
Overige uitslagen: Kroatië - Brazilië: 0-2, Italië - Spanje: 0-1, Argentinië- Denemarken: 0-5.
 
Ronde 3
Opnieuw een topper op het programma voor Engeland. Dit keer was het Denemarken dat op bezoek kwam. Denemarken begint met de week beter te voetballen. Coach Martin Kingma beschikt over een prachtig voetballende ploeg. Milan in de verdediging, op het middenveld spel verdeler Nicolai en in de spits Mark. Een prachtige cocktail van voetbaltalent. Maar Denemarken had het lastig tegen de Britten en er moest tot de laatste seconde strijd worden geleverd. Maar het harde werken werd beloond en 3 heel belangrijke punten konden worden bijgeschreven bij Denemarken. 
Coach Jaco moest met z’n ploeg aantreden tegen de Oranje Leeuwen van Tom. De boys van Argentinië: Felix, Thomas, Sven en Jurre zijn als team tot grote prestaties in staat. Dit keer was het Nederland dat een nederlaag moest accepteren tegen de Argentijnen. Het was Felix die koelbloedig het enige en winnende doelpunt maakte. eindstand 0-1 voor Argentinië.
Nog een mooi affiche was Brazilië - Italië. Brazilië had vandaag al twee keer gewonnen en Italië nog niet een keer. Wel een keer gelijk maar geen winst. Coach Lito had z’n Italië op scherp gezet. Bauke Kaspers en Dylan Drent zijn 2 echte Italiaanse verdedigers. Keihard en soms net over het randje van wat mag. De Braziliaanse spitsen hadden totaal geen grip en konden weinig klaarspelen. Door messcherpe counters van Italië kon spits Lito Fernandez z’n doelpuntjes maken en kwam er een 0-4 eindstand op het bord.   
Overige uitslagen: Kroatië - Ierland: 1-1; Spanje - Zweden: 2-3; België - Uruguay 4-2.

Denemarken pakt de koppositie in het klassement door weekwinnaar te worden. België volgt keurig op 3 punten afstand. Engeland had een totale off-day en kon geen punten pakken. Opvallende stijger onderin is Spanje dat maar liefst twee keer wist te winnen. Bij de penalty’s zijn er nog maar twee spelers met de volle 100 procent-score, namelijk Raimon Postma en Dominique Brouwer.
Woensdag om 17.00 gaan de Waddenrobkes weer trainen. Interesse? Kom gerust eens langs in het eigen stadion van de Waddenrobkes.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda