Sport

Waddenhal barst uit zijn voegen tijdens Clubdag V&K-Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
Bomvol zat de Waddenhal afgelopen zaterdag. Rond de vijfhonderd bezoekers: leerlingen, ouders en belangstellenden zorgden ervoor dat er op de tribunes geen plaats meer was en men in de zaal moest plaatsnemen op bankjes en matten.

Na de opening van voorzitter Piet de With nam Michelle Bergsma als presentator de microfoon over. In de show die volgde wisselden gymnastiek (van peuters tot tieners), turnen en jazz elkaar af in een afwisselend programma. Iedereen liet op zijn of haar eigen niveau zien wat er aangeleerd is tijdens de lessen. Alle groepen (vier jazzgroepen, vijf samengevoegde gymgroepen, twee jongens gymgroepen en de totale selectie turngroep, - free-running kon door omstandigheden niet van de partij zijn - ) hadden een mooie oefening ingestudeerd die paste in het thema van de show: 'Rio'.

De trainers van de club hadden de zaken goed voorbereid met de kinderen. Juf Feikje van Drooge en juf Petra Borsch hadden hard getraind met de meiden en jongens. En dat kon je zien. De kleinste peutertjes klommen en sprongen over allerlei toestellen, verdwenen onder een parachute en maakten prachtige koprollen. Je kon goed zien dat de kinderen naarmate ze ouder worden steeds iets bij leren doordat de oefeningen steeds een beetje moeilijker werden. Toestelgym en acro-gym wisselden elkaar op een bijzondere manier af. Bijzonder was ook de act van de jongens groepen onder leiding van meester Tom. Deze groepen zijn dit seizoen opgestart. Op stoere rockmuziek werden er door de jongens mooie capriolen vertoond.

Een vijftal dames uit de turngroep liet op balk zien wat ze tijdens wedstrijden moeten presteren. Dit maakte behoorlijk indruk. Een van de dames liet onder luide aanmoediging zien wat ze op sprong in haar mars heeft. De vier jazzgroepen lieten tussendoor stuk voor stuk zien dat ze de dansen perfect beheersen. Dit maakte indruk op de bezoekers. Ademloze stilte werd opgevolgd door luid applaus. Vervolgens betrad de vrolijk opgemaakte instap selectiegroep van juf Angelique het toneel en toonde hoever ze nu al is met allerlei tunnelelementen. Daarna zorgden ze gezamenlijk met de selectiegroep van Juf Marian voor een groot spektakel met sprongen op de tumblingbaan, trampoline en pegasus dat beloond werd met luid gejuich en applaus. Tijdens de wisselingen werkten de dames van de selectie turngroep en alle trainers als een perfect geoliede machine samen om alles snel gereed te maken voor de opeenvolgende acts.
Zo konden trotse ouders en andere toeschouwers genieten van een indrukwekkende serie demonstraties die soepel en in hoog tempo verliep. De show eindigde in een gezamenlijke flashmob met alle groepen, die gemaakt was door jazz juf Stephanie van der Wiel.

Na afloop van de show konden alle gasten gebruik maken van een uitgebreid beweegplein met allerlei toestellen en materialen uit de 'gym to move' kar van de KNGU. V&K-Stenen Man kan terugblikken op een zeer geslaagde clubdag die vraagt om een volgende editie in de toekomst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda