VVH teams beleven bijna perfect weekend

Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie. Het werd een uitstekend weekend, waarin slechts ??n wedstrijd verloren ging.

Op de donderdagavond kwam dames 2 in actie in eigen Waddenhal en deed dit uitstekend. Top en Twel werd na een moeizame eerste set, toch zonder setwinst naar huis gestuurd. In set twee, drie en vier waren de Harlingers beter waardoor de dames goede zaken doen voor de topplekken in hun klasse.

Op de vrijdagavond vertrokken twee teams richting Akkrum: dames 1 en de meisjes C1. De meisjes C waren na een uur klaar en wisten een strakke 0-3 overwinning te boeken. Helaas stuitte dames 1 op meer tegenstand, want het ervaren team van AVC dames 2 pakte een winst 3-1 winst. Na een zwakke eerste set, herpakten de Harlinger dames zich perfect door met ruim verschil de tweede set te winnen (13-25). Set drie en vier waren, door een gebrek aan serve- en aanvalsdruk, voor de thuisploeg.

In Workum mocht de meisjes A1 van Harlingen net als een week eerder aantreden tegen SVW. Dit team stond tot een week geleden eerste, maar doordat VVH 4-0 won namen ze deze eerste plek over. Deze vrijdag waren ruim honderd supporters (waarvan ook een behoorlijk aantal Harlingers) getuige van een zeer spannende wedstrijd. SVW kwam stukken sterker voor de dag en iedere set was het tot het einde spannend. Het verschil in Harlinger voordeel kwam uiteindelijk door meer servedruk en de harde klappen van Iris Hooghiemster en Anniek Punt op de buitenaanval. Hierdoor ging de wedstrijd met 1-3 wederom naar VVH.

Alle wedstrijden van VVH op de zaterdag vonden plaats in Leeuwarden tegen teams van VC 058. Het eerste Harlinger team om in de actie te komen was de meisjes A2. De meisjes kwamen goed uit de startblokken en wonnen set één en twee, maar halverwege set drie haperde hun spel en moest worden toegestaan dat VC 058 toch een puntje pakte. 1-2 winst dus voor VVH A2.

Het volgende team dat mocht spelen, was de C mix van Harlingen. Van een spannende wedstrijd was eigenlijk nooit sprake, want met name door veel Harlinger servedruk, had de thuisploeg geen schijn van kans. Binnen een uur was de wedstrijd gespeeld en kon VVH vijf punten toevoegen aan het seizoenstotaal. VC 058 kwam in de vier sets tot slechts 5, 16, 10 en 21 punten.

Hierna moest de meisjes A1 voor hun tweede wedstrijd van het weekend het veld betreden. Gelukkig voor de Harlinger meiden, was het team van VC 058 een stuk minder sterk dan de opponent van vrijdag want het spel werd nooit overtuigend. De servedruk van Harlingers maakte echter het verschil en zorgde ervoor dat alle punten weer mee naar Harlingen gingen. Door afwezigheid van Anniek Punt deed Babette van Palmhoven van de C mix als versterking mee. In drie van de vier sets kwam ze binnen de lijnen en deed het zeer netjes voor dit hogere, snellere niveau.

Om het VVH-volleybalweekend af te sluiten, kwam heren 2 in actie tegen VC 058 heren 3. Beide teams stonden voorafgaande de wedstrijd gedeeld eerste dus er stond veel op het spel. Het werd voor het publiek een zeer wisselvallig schouwspel, waarin beide teams bij vlagen het spel wisten te maken. Vooral via de buitenspelers van beide teams werden de punten gescoord. VVH was in de eindfases van de sets echter iedere keer de sterkere en gooide dan nét dat beetje extra passie in de strijd om de winst te pakken. Zo gingen de eerste drie sets naar de Harlingers. Set vier werd vervolgens een ware thriller  waarin beide teams elkaar tot het einde in evenwicht hielden. Via de makkelijk scorende Klaas Leijenaar en de sterk blokkerende Alle Taco Schat en Eldert Nieveen was het echter VVH die met 24-26 ook de winst in de vierde set pakte.

Al met al was het dus een uitstekend volleybalweekend voor de club uit de mooie stad aan het Wad. Vijfentwintig sets werden gewonnen, vijf sets verloren en titelkandidaten heren 2 en de meisjes A1 deden uitstekende zaken.

Komend weekend staat er weer een thuisdag op het programma voor de VVH teams. Om 15.00 uur beginnen de eerste wedstrijden van de dag en om 19.00 uur begint de tweede divisiewedstrijd tussen het eerste herenteam van VVH en Veracles.