VVH heren 1 verslaat nummer drie opnieuw

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten het vlaggenschip van VVH de mannen van Dela Meppel/AZ h2 verwelkomen in eigen Waddenhal. In Meppel werd door de Harlingers al gewonnen en dit kunstje wilden de heren afgelopen weekend opnieuw zien te flikken. Ondanks een verre van ideale voorbereiding de afgelopen week, was het VVH die met de winst het veld verliet.

Door blessures bij Ewout Schat, Rik Sijtsma en ziekte van Johannes Bult, was er de voorgaande week aangepast getraind. Alle drie de heren bleken zaterdag wel inzetbaar. Laatstgenoemde was zelfs fit genoeg om te beginnen in de basis als spelverdeler. Verder stonden Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker op de midaanval, Anne Durk Bakker en Marnik Agema op de buitenaanval, Reinier Kwast op de diagonaal en Niels Wienbelt als libero. Verder was Jeroen Meijer er weer bij als aanvulling vanuit het tweede en was Alle Taco Schat behalve coach ook inzetbaar als speler.
De eerste set begon VVH uitstekend.

Door de goede passing bij de thuisploeg, kon Johannes het spel goed verdelen en kwamen de aanvallers van de Harlingers amper een blokkering tegen. Het verschil op de ranglijst (Meppel staat derde en VVH achtste) was hierdoor niet te merken. VVH scoorde vele directe punten, waardoor het spelbeeld eenzijdig was. Meppel was ondertussen meer bezig met de scheidsrechter dan dat ze probeerden het de thuisploeg moeilijk te maken. In de serve probeerden de Harlingers met name de libero en de jonge passer-loper van Dela op te zoeken. Dit bleek vaak succesvol. Met 25-15 ging de set met gemak naar De Skûtsjeboys.

De tweede en derde set was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste set. Aan het begin van de sets waren Meindert Paul en Ignarts vaak het eindstation van Johannes zijn set-ups, waardoor de buitenaanvallers van de Harlingers meer ruimte kregen en slechts amper een tweemans blokkering tegenover zich hadden. Beide sets was het begin van de set voor de Harlingers, wisten de mannen uit Meppel zich weer wat terug te knokken, maar was het aan het einde wederom VVH die scherper en grettiger was. Met 25-19 en 25-17 gingen ook deze set en daarmee de wedstrijd naar VVH
Alle Taco gaf voorafgaande de vierde set aan ook het bonuspunt te willen hebben en dat de Harlingers dus scherp moesten blijven.

Helaas bleek dit geen gemakkelijke opdracht want aan het begin van de vierde set keek VVH al snel tegen een achterstand aan. Meppel viel slim aan en zette druk met de serve. VVH maakte vooral eigen fouten: bij de service ging het vaak al mis. Een 5-11 achterstand was het gevolg. Johannes bracht zijn vechtlust over op de andere spelers en onder zijn leiding knokte de Harlingers zich terug. Door snelle set-ups op Marnik en Reinier kwam VVH puntje voor puntje dichterbij. Ewout betrad het veld voor Marnik en Rik kwam op de plek van Anne Durk en op 21-22 was de stand nagenoeg weer in evenwicht. Hierna maakte VVH echter drie onnodige fouten op rij, waardoor de set toch naar de bezoekers ging.

Teleurstelling overheerste direct na het laatste punt door het verlies van de vierde set, maar dit gevoel maakte al snel plaats voor blijdschap voor wederom een overwinning tegen één van de betere teams in de klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan, is een eindklassering in het linker rijtje (plek 5 of 6) zelfs nog mogelijk. Komende zaterdag mag VVH naar Meppel om tegen het andere team van Meppel/AZ aan te treden.