Sport

VVH heren 1 dendert door in de beker

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen woensdag stond een wedstrijd voor de beker op het programma voor het eerste herenteam van VVH. In Leeuwarden was de tegenstander het tweede herenteam van Leevoc. Dit team speelt, na afgelopen jaar gepromoveerd te zijn, in de promotieklasse. Omdat dit nog steeds een klasse lager is dan de Harlingers, was VVH de favoriet om deze wedstrijd te winnen.

Deze favorietenrol werd meer dan waar gemaakt, want na amper een uur te hebben gespeeld stapten de Harlingers met een 0-3 overwinning van het veld. In de eerste twee sets was het VVH die de dienst uitmaakte. Via de services van Meindert Paul Kwast en Johannes Bult, kwamen er telkens grote voorsprongen op het scorebord te staan. De servepass, het rallywerk en de aanvalskracht was aan Harlinger zijde vervolgens een klasse beter dan dat van de Leeuwarders. Daardoor gingen de eerste twee sets met veel gemak naar de Harlingers. De eindstanden van deze beide sets was 9-25.
In het derde bedrijf begon VVH wat slordiger. De rallypass werd wat minder en de aanvallers troffen enkele blokkeringen op hun weg. De Leeuwarders roken hun kansen en begonnen brutaler te spelen. Via de buitenkanten scoorden ze ook enkele mooie punten. VVH wist echter het hoofd koel te houden en aan het einde van set was het gewoonweg de sterkere. Via een midaanval van Sjoerd Tekstra werd het 25ste punt binnengeslagen (eindstand 18-25).
Achteraf was VVH behoorlijk tevreden over het vertoonde spel. Met name in de eerste twee sets was het VVH gelukt om haar wil op te leggen aan een mindere tegenstander, iets wat in het verleden wel eens anders was gegaan. Het was zodoende een leerzame avond.
Op 10 oktober staat de volgende thuiswedstrijd voor de Harlingers op het programma. Tegenstander is dan het uit Emmeloord afkomstige Vovem ’90. Om 19.00 uur zal deze wedstrijd dan aanvangen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda