VVH dames 1 verslaat VC Bolsward in de Waddenhal

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen VC Bolsward 3 in de agenda?s voor het eerste damesteam van VVH. Bolsward stond lager geklasseerd in de ranglijst dus het doel vooraf was om veel punten te pakken. In het begin leek VVH dan ook voor de 4-0 te gaan, maar helaas wist de Bolswarder formatie dit te voorkomen dat ze puntloos naar huis gingen.

Coach Alle Taco Schat begon de eerste set met Yvette Meirink op spelverdeling en Iris Hooghiemster in haar diagonaal. Jetske Leijenaar en Regina v.d. Kooij stonden op de midposities en Nienke Marije Schaaf-Kwast en Anna Schurer namen de buitenaanval voor hun rekening. Op de bank namen Marieke Sinnema (spelverdeling), Merle Santema (libero), Anniek Punt (buiten) en Annie Leijenaar (mid) plaats. Deze set gingen de dames voortvarend van start en hadden op alle fronten de touwtjes stevig in handen. De pass lag prima waardoor Yvette de aanvalsters prima kon benutten. De dames waren enthousiast en het spel klopte. Iris scoorde met haar opslag menig punt en op 24-17 werd door een prikbal van Regina op de mid de set overtuigend binnengehaald. Geen vuiltje aan de lucht dus.

De tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen. Bolsward zette een tandje bij en begon zelf ook meer aan te vallen. De pass liep bij de VVH dames minder goed en op 16-15 werd Marieke ingebracht voor Yvette. Marieke haar eerste bal werd gelijk hard door Nienke Marije ingeslagen waarmee de opslag teruggehaald werd. Anniek werd nog voor Anna gewisseld maar de route naar winst was al ingezet. Met 25-22 werd de set gewonnen.

De derde set bleven Anniek en Marieke in de opstelling. Deze set liep moeizaam. VVH moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong van Bolsward niet te groot te laten worden. Jetske werd naar de kant gehaald voor Annie en Yvette kwam er weer in voor Marieke. De dames hadden moeite de opslag van Bolsward te verwerken. De pass liep moeizaam. Toch waren er ook mooie aanvallen en reddingen. Alleen konden de dames die niet doorzetten. Bolsward was deze set de sterkste en sloot dan ook winnend de set op 21-25 af.

De vierde set waren de Harlinger dames erop gebrand om Bolsward niet verder in de wedstrijd te laten komen. Beide ploegen werkten hard voor de punten, al was het VVH die steeds een kleine voorsprong wist te bemachtigen. Op 22-18 stagneerde het spel. Of het nu kwam omdat de 25 in zicht kwam zal men niet weten maar Bolsward wist de stand bijna gelijk te trekken (22-21). Gelukkig wist Nienke Marije een mooie aanval op de rechtdoor te scoren en daarmee de opslag weer naar Harlingen te halen. Vervolgens herpakten de dames zich en trokken de wedstrijd naar zich toe en kon op 25-22 de winst gevierd worden.

Een knappe 3-1 overwinning werd zodoende binnengehaald door de jonge Harlinger dames. De bezoekers hadden een team die qua gemiddelde leeftijd minimaal het dubbele was van VVH, maar dit deerde de Harlinger dames niets.
Op vrijdag 3 maart staat de volgende wedstrijd op het programma voor VVH dames 1. Dan spelen ze in Workum tegen SVW.