Sport

VVH dames 1 houdt slechts ??n puntje over aan trip naar Akkrum

Door Jeroen Pietersma
Vrijdag 19 maart stond de wedstrijd tegen A.V.C ?69 op het programma. Met een geheel andere selectie dan normaal reisden de dames af naar Akkrum. Yvette Meirink, Iris Hooghiemster, Merle Santema, Anniek Punt en Marieke Sinnema hadden een wedstrijd met de A-jeugd in Workum, maar Ute Hahn en Greta de Valk uit dames 2 waren bereid vanavond dit jeugdige vijftal te vervangen met hun ruime ervaring.

De eerste set namen Anna Schurer en Nienke Marije Schaaf de buiten posities voor hun rekening. Regina van der Kooij, gelukkig weer heelhuids terug van wintersport, en Jetske Leijenaar namen de mid posities in en Ute Hahn de spelverdeling met Annie Leijenaar op de diagonaal. VVH begon slordig en maakte de nodige pass fouten waardoor ze niet echt in hun spel kwamen. Of zouden de dames wat een langere opstarttijd nodig hebben nu de gemiddelde leeftijd van de spelers iets hoger ligt dan normaal? Gezien het verloop van de tweede set, waarin de rollen volledig omgekeerd waren, zou dat laatste zomaar het geval kunnen zijn.

Waar de eerste set nog verloren werd met 25-14 wisten de dames met dezelfde team opstelling de tweede set overtuigend met 25-13 te winnen. Er werd goed verdedigd en de ene naar de andere bal werd hard ingeslagen. A.V.C kreeg geen kans er tussen te komen en VVH won de set met overtuiging.
De derde set werden er wat meer fouten gemaakt en gingen beide teams aardig gelijk op. De pass weer wat slordig waardoor Ute soms aardig wat meters af moest leggen voor ze een setup kon geven. Ute toverde uit elke hoek van het veld nog een prima setup waardoor er toch nog gescoord kon worden. Geen van beide teams speelden met volledige overtuiging, waardoor het halverwege de set nog alle kanten op kon gaan. Het was de scheidsrechter die op dit moment moet hebben gedacht als niemand echt de touwtjes in handen neem dan regel ik het wel. Het publiek, de spelers en coach AT waren allen verbaasd over een foute beslissing van de scheids, wat uiteraard maar wel geheel netjes meegedeeld werd door de coach, werd door de scheids zonder op of omkijken meteen afgestraft met een gele kaart. Daarmee was de toon voor het verloop van derde set blijkbaar gezet, want VVH trok nu steeds aan het kortste eind. Touche ballen werden door de scheidrechter niet gezien en vieze ballen van de tegen partij waren geen probleem. Op 22-16 vroeg de coach van VVH nog een time-out nam om tot een omkeer te komen, maar dit mocht niet meer zo zijn. Met 25-20 ging de set naar AVC.
De vierde set nam Greta de Valk al snel de mid positie over van Jetske. Het lukte VVH maar niet om hun spel op te pakken. AT, met nog een laatste poging Jetske terug te wisselen en Gretha op de buiten in te brengen voor Anna, kon er ook weinig meer aan veranderen. Meer mogelijkheden waren er niet en met een tijd van 22.30 uur op de klok ging het licht bij de dames blijkbaar ook uit want VVH kwam er niet meer aan te pas.
Met een 3-1 nederlaag en een prachtige kaart van de scheids keerde VVH weer terug naar Harlingen. Ute en Gretha bedankt voor jullie inzet.
Volgende week zaterdag om 17.00 in de waddenhal staat CoVos op het programma. de prognose is 3-2 voor CoVos dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda