Sport

Vuurzee op de eerste plek in Lemmer

Door Jeroen Pietersma
LEMMER - Zaterdag 13 mei vond het Friese kampioenschap sloeproeien plaats in Lemmer. Hier is het verslag van de Vuurzee.

De weersverwachting was hoopvol, en vol enthousiasme vertrokken we op tijd vanuit Harlingen. Het gezegde luidt: als eerste in de kraan, als eerste over de finish! We gaan vlammen!

Voor de start nog een paar kleine regenbuitjes gehad, maar eenmaal op het water scheen de zon. De Vuurzee startte tegelijk met de Rode Draak om 12:36uur. Eerst de Grote Brekken op en neer, vervolgens werd de route smaller door de Langesloot om uiteindelijk weer op de Grote Brekken uit te komen.

Tussen de weilanden in roeien was het erg warm. Gelukkig zorgde onze stuur voor wat verkoeling. Met behulp van de plantenspuit ontstond er een plaatselijke regenbui boven de sloep. Weer aangekomen op de Grote Brekken werden we door een aantal (heren)sloepen ingehaald. Niet erg; zo konden wij meeliften in hun slipstream. De laatste kilometer werd nog hard geroeid. Er kwamen veel sloepen in de buurt en het water werd weer smaller. Dit zorgt voor extra spanning de laatste meters. Na twee uur en 59 minuten geroeid te hebben waren we gefinisht! Het biertje was weer verdiend.
Na enige tijd wachten werd de uitslag bekendgemaakt. De vuurzee is als eerste geëindigd! Superblij en voldaan keerden we terug naar Harlingen.
De andere Harlinger sloepen hebben het ook goed gedaan; de Onvervaard is als eerste en de Sterke Sietse en de Onversaagd zijn als derde geëindigd. Op naar de HT!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda