Vovem ?90 verslaat VVH heren 1 door servedruk

EMMELOORD - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH in Emmeloord tegen Vovem ?90. Beide teams staan op voldoende afstand van de degradatieplekken, waardoor de inzet van de wedstrijd een mooiere eindklassering was. Vooraf was er voldoende vertrouwen bij VVH, maar dit bleek onterecht.

In de eerste set begon VVH met Meindert Paul Kwast, Anne Durk Bakker, Ignarts Bakker, Reinier Kwast, Johannes Bult en Marnik Agema als veldspelers. Niels Wienbelt begon als libero en Rik Sijtsma begon op de bank. De verhoudingen in de wedstrijd waren al snel duidelijk. VVH had veel moeite om de servepass onder controle krijgen, waardoor het amper tot aanvallen kon komen. Vovem was ook niet al te overtuigend in de aanval, maar hun servedruk en blokkering bleek voldoende om de controle over de set te houden. Met 25-18 ging de set naar de thuisploeg.
Rik betrad het veld voor Anne Durk en VVH probeerde van alles om de passing onder controle te krijgen, maar het bleef lastig. Via de buitenkanten kwam VVH wel wat meer tot scoren en via sterk serveren van Meindert Paul en Ignarts wist VVH mee te komen met de thuisploeg. Eenmaal boven de 20-punten grens was het echter wederom de thuisploeg die scherper en slimmer was.
Het verliezen van de tweede set werkte ook in de derde set door, want VVH kwam geen moment in het stuk voor. De spelverdeler van Vovem kon dankzij een goede servepass ook vaak de midaanval bedienen en de Harlingers stelden hier amper iets tegenover. Ook de scheidsrechter werkte in deze fase niet echt mee door technische fouten aan Harlinger zijde af te fluiten, maar bij de thuisploeg door de vingers te zien. Ook de derde set en daarmee de wedstrijd was voor de mannen uit de Noord-Oostpolder.
De vierde set begon Anne Durk weer op de plek van Rik en ging VVH hard werken om toch een setje mee huiswaarts te nemen. Het Harlinger spel was deze set nog steeds niet om naar huis over te schrijven, maar er werd wel keihard gewerkt. Lange rally’s werden hierdoor gewonnen en dit gaf veel vertrouwen. Serveseries van Marnik en (wederom) Ignarts maakten dat VVH op 22-24 op setpoint kwam. De eerste werkte Vovem nog weg, maar hierna sloeg VVH met een harde aanval toe, waardoor toch een puntje aan het seizoentotaal mocht worden toegevoegd.
Een terechte overwinning voor de mannen van Vovem. De Skutsjeboys stelden in de servepass en buitenaanval teleur, waardoor meer dan een setje er niet in zat deze wedstrijd. Komende zaterdag mag VVH weer thuis spelen om 19.00 uur. De mannen van Fizz Mazz heren 2 komen langs als tegenstander. Dit team staat op een stabiele derde plek, maar in de uitwedstrijd wist VVH te winnen, dus het beloofd een interessante wedstrijd te worden.