Voetbal

Voorjaarscompetitie Waddenrobkes van start

Door Jeroen Pietersma
Het is zaterdagmorgen vroeg. De vogeltjes fluiten, het lentezonnetje straalt al aan de hemel en de ochtenddauw ligt nog op het gras. Het is?heerlijk weer om te voetballen! Gelukkig is bijna iedereen weer aanwezig en kunnen de Waddenrobkes snel met de prachtige vlaggenparade beginnen. Met veel supporters langs de kant worden alle teams weer professioneel voorgesteld door hoofdcoach Edwin Zijlstra. En dan weer gauw beginnen met de wedstrijden.

Ronde 1
Spanje - Ierland was een gelijk opgaande strijd. Spanje begint steeds beter te voetballen maar mist vaak nog net dat beetje geluk. Ook deze wedstrijd had Spanje genoeg kansen. Het was Ierland dat op voorsprong kwam. Riemer Toering onderschepte de bal en knalde hem naar de vrijstaande Stan Hollander. Stan is niet snel maar beheerst wel over een nauwkeurig schot 0-1. Spanje zette goed druk en maakte het Ierland goed lastig. Het was Dominique Brouwer die vanaf eigen helft de gelijkmaker wist te maken. Een hele knappe goal! In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Bram Ros de bal en stuurt een perfecte diepte pass naar Stan. Stan weet daar wel raad mee en maakt de 1-2 met weer een perfect schot. De overwinning is een beetje gestolen waar een gelijk spel op z'n plaats was geweest maar ja ook dit gebeurd bij voetbal.
Engeland - Zweden: een topper van een wedstrijd.  Zweden onder leiding van Rene Nauta heeft de stijgende lijn te pakken. Justin, Roy, Hessel en Simone laten verzorgd voetbal zien en weten elkaar steeds beter te vinden. Maar Mike, Collin en Lars van team Engeland vechten voor elke meter op het veld dus ontstond er een prachtige strijd. Uiteindelijk mocht Zweden zich winnaar noemen 2-3. Het was (Zlatan) Justin Jilderts die alle treffers voor Zweden maakte en matchwinner werd.
Nederland -  Kroatië:  Ook onderin het klassement is het reuze spannend en zitten de ploegen dicht op elkaar. Tussen Nederland en Kroatië zitten maar 2 punten verschil. Dus ook hier weer volop strijd. Nederland had er vandaag een extra coach bij. Niet alleen Tom Postma maar ook Jouke Kamsma stond langs de lijn en misschien was dat nu net even het verschil in deze pot. Het was 2-1 in coaches en je raad het al dat werd ook de uitslag. Het was namelijk Nederland die de leiding nam en ook al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Beide keren was het Daimen Kamsma die scoorde. Kroatië onder leiding van Stephan Gaasbeek deed nog wel wat terug. Silvan Prins wist knap te scoren maar kon Nederland niet verder pijn doen en zo bleef het dus 2-1 in score en coaches.
Overige uitslagen: België - Brazilië: 0-0, Denemarken - Italië: 2-2, Argentinië - Uruguay: 0-0.
 
Ronde 2
Ierland - Argentinië: Argentinië had er vandaag ook een extra coach bij. Het was namelijk speler Felix Kalfsbeek die z'n vader Jaco assisteerde. Felix heeft een hersenschudding en moest dus vanaf de zijlijn toekijken hoe z'n ploeggenoten het er vanaf brachten. Ierland was de tegenstander en die had net een overwinning gestolen van Spanje. De wedstrijd ging aardig gelijk op maar het was Sven Alkema die knap scoorde 0-1. Ierland ging beter voetballen en zette Argentinië aardig onder druk. Riemer ging alleen op de goal af maar miste net. Uiteindelijk wist Bram Ros toch knap de gelijkmaker te maken 1-1. Het was Argentinië dat in de slotfase van de wedstrijd toch de winst pakte. Het was penalty killer Thomas Lolkema die met een bekeken schot de 1-2 maakte. Een mooie overwinning voor Thomas, Sven, Jurre en coaches Felix en Jaco.
Zweden - Denemarken: De wedstrijd van de dag de nr1. tegen nr2. verliep toch iets anders dan we vooraf gedacht hadden. Denemarken dat 6 punten voorsprong heeft droomde misschien al een beetje van het kampioenschap maar werd vandaag weer wakker geschud door Zweden. Zweden was vandaag iets te sterk voor Denemarken en wist met een overtuigende uitslag de spanning in de competitie terug te brengen. Het werd 5-1. Doelpuntenmakers voor Zweden waren: Hessel Noorman 1x, Roy Nauta 1x en Justin Jilderts 3x.    
Brazilië - Spanje: Spanje dat de vorige wedstrijd nipt had verloren stond met veel vertrouwen tegen Brazilië te spelen en nu vielen de goals wel. Het was Dominique die de score opende 0-1. Daarna maakte Brazilië weer gelijk. Nu was het Jayden Opdam die z'n eerste goal van het seizoen maakte 1-2 en ook Dilan maakte z'n eerste: 1-3. Brazilië deed nog iets terug in de score maar Frederick Brouwer hield de deur goed dicht in de Spaanse defensie en zo bleef het op 2-3 voor Spanje.   
Uruguay - Engeland was ook weer een prachtige pot voetbal met veel doelpunten. Uruguay miste de afgelopen weken een beetje geluk. Het kwartje viel steeds de verkeerde kant op voor Uruguay. Maar vandaag was dat ?ongelukskwartje voor Engeland. Justin Poortman wist een mooie diepte pass van Raimon met de punt te verlengen en zo de goal in te werken 1-0. Roald maakte de 2-0 en leek de overwinning binnen handbereik. Engeland deed nog wat terug: 2-1 maar daarna werd het 3-1 en maakte Raimon Postma met een harde droge knal de 4-1! Een mooie overwinning voor coach Richard de Hoo en z’n mannen.

Kroatië - België: België moest het vandaag doen zonder coach Sven Warmerdam maar gelukkig was assistent Menno Knipper wel aanwezig. België had het knap lastig tegen hekkensluiter Kroatië. Kroatië zat goed op de man en België kon niet in haar vertrouwde spelletje komen. Een afstandsschot van het Kanon Jelte Boere bracht België toch de overwining. Lanvin, Jelte en Ralph hielden Kroatië gelukkig van het score af en zo konden de zwaar bevochten 3 punten gauw in de tas van Menno Knipper.
Italië - Nederland: De Italiaanse formatie van Lito Fernandez blijft gewoon goed meedraaien in de competitie en is nog zeker kanshebber voor de titel. Ook deze wedstrijd werd weer keurig op z'n Italiaans uitgespeeld. Italië behoud keurig de controle over de wedstrijd en heeft aan 1 doelpunt genoeg. Een zakelijke overwinning noemen we dat! 1-0    

Ronde 3
Nederland - Zweden: Onderschatting is de grootste tegenstander!  Zweden won de vorige wedstrijd van de koploper en zou wel even van Nederland winnen dachten ze. Maar dat liep even anders. Onze Oranje leeuwen: Quinten, Sil, Tim en Daimen boekten een welverdiende 3-0 overwinning op Zweden. Doelpuntenmakers waren: Daimen 2x en Sil 1x. Engeland - Argentinië: Argentinië met z'n nieuwe assistent coach Felix dompelde Engeland vandaag in diepe rouw. Er werd door keurig combinatie voetbal van de Argentijnse Messi’s met 2-5 gewonnen. Jurre Thomas en ook Sven scoren allemaal voor Argentinië. 
 
Vandaag een off-day voor Engeland met geen enkel punt. (er is er werk aan de winkel voor coach Micheal Hoekstra.) Zorgt Zweden ervoor dat de strijd om de titel nog lang niet gestreden is! Pakt Nederland 6 belangrijke punten onderin en is Argentinië week winnaar geworden!  
In de strijd om de penalty-bokaal zijn er twee koplopers namelijk: Thomas Lolkema en Jelte Boere.
Morgen zal er weer volop getraind worden door de Waddenrobkes onder waarschijnlijk zomerse temperaturen. Een mooie gelegenheid voor aanstormende talenten om eens een kijkje te nemen aan de Achlumerdijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda