Voetbal

Voorjaarscompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het wordt weer met de week spannender in de mooiste competitie van Harlingen en omstreken. Het was afgelopen zaterdagochtend weer een prachtige voetbalmorgen. Strak blauwe lucht boven het stadion van de Waddenrobkes, veel publiek op de tribunes en maar liefst 41 Waddenrobkes te voetballen. Er waren gelukkig maar een paar afwezigen en?zo konden bijna alle teams in hun vertrouwde opstelling aantreden.?En zaterdagochtend kon er alweer een nieuw lid?welkom worden geheten. Dinan Yildiz deed al?twee keer mee op de woensdag met trainen?en maakte zatedrdag dan eindelijk zijn opwachting in de landencompetitie. Want zo werkt de formule: een paar keer meetrainen en als de kinderen het leuk vinden meedoen in de spannende landencompetitie.

Ronde 1
Italië - Spanje: Italië was een van de 2 teams waar aan gesleuteld moest worden. Een speler en coach ontbraken. Gelukkig kon dit allemaal weer opgevangen worden. Sandra nam de honneurs waar van bondscoach Lito en Levi Munnikes kwam in de plaats van Lito jr.  Spanje begon sterk aan de wedstrijd en maakte het de Italiaanse verdedigers goed lastig. Dylan, Levi en Bauke konden niet voorkomen dat er gescoord werd door de Spanjaarden. Het was een goede onderschepping van Dilan die de bal naar Jayden speelde die zag spits Dominique vrijstaan en die scoorde dan ook de 0-1. Spanje hield mede door goed verdedigend werk van Frederick keurig de nul en zo konden de eerste punten worden bij geschreven aan Spanje. Argentinië - Denemarken: Argentinië dat vorige week verrassend weekwinnaar was geworden moest het opnemen tegen de trotse koploper van de competitie Denemarken.

Denemarken onder leiding van Martin Kingma voetbalt gewoon heel goed. Marc en Nicolai zijn de creatieve spelers en Milan is het defensieve blok achterin. Het werd een spannende pot voetbal. Argentinië met opnieuw een extra coach in de vorm van Felix had vertrouwen getankt uit het resultaat van vorige week. Ze maakten het Denemarken knap lastig. Denemarken kwam op voorsprong. Het was Marc Zijlstra die knap raak schoot. Maar Argentinië kwam goed terug. Sven Alkema maakte de gelijkmaker. Uiteindelijk weet Denemarken toch met de 3 punten naar huis te gaan want Nicolai Francois weet in de slotfase van de wedstrijd knap de winnende te maken: 1-2

Zweden - België: Opnieuw een geweldig affiche. Zweden en België zijn de achtervolgers van Denemarken en dit duel is natuurlijk enorm belangrijk want wie blijft er in het spoor van Denemarken. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en de eerste 2 doelpunten worden door beide teams vanaf hun eigen helft gemaakt: 1-1 Het blijft lang spannend en er zijn kansen over en weer maar uiteindlijk weet Justin Jilderts een gaatje te vinden en weg te sprinten uit de handen van de Belgische verdedigers Ralph en Jelte. Roy zorgt voor de assist en Justin werkt de bal beheerst in de goal. 2-1 winst voor Zweden.
Overige uitslagen: Kroatië - Brazilië: 0-1, Uruguay - Nederland: 2-4, Engeland - Ierland: 0-1   
 
Ronde 2
Kroatië - Ierland: Stephan Gaasbeek, coach van Kroatië, had vandaag ook een speler tekort door een late afzegging. Gelukkig wou Stan  (van Ierland) vandaag Kroatië wel helpen en kon ook team Kroatië lekker voetballen. Ierland had vandaag al gewonnen van Engeland en was vandaag  zeer gedreven. Er werd vroeg druk gezet op Damien, Entheny en Stan van Kroatië en daar hadden ze het lastig mee. Riemer Toering wist door aangeven van zowel Bram als van Sem 3x te scoren. Een ware hattrick! Sem deed ook nog een duit in het zakje met ook een doelpunt en zo kwam er een 0-4 overwinning voor team Ierland.

Brazilië - Italië: Brazillië met nieuwe aanwinst Dinan was vandaag goed begonnen. Ze hadden namelijk nipt met 0-1 van Kroatië gewonnen. Italië had het gelijk lastig, Brazillië kwam goed in de wedstijd en er werd lekker combinatievoetbal gespeeld wat we van de kanaries gewend zijn. Davey wist vanaf de achterlijn een schitterend doelpunt te maken en zo Brazillië aan de voorsprong te helpen. Dylan deed Brazilië nog even pijn toen hij de gelijk maker maakte. Maar al snel kwam er opnieuw de voorsprong voor Brazillië. Het was Chiel de Jong die de bal goed onderschepte en hem perfect aangaf op de nieuwe spelverdeler Dinan. Dinan gaf een mooie steekbal op Hidde Leguijt. Die wist er wel raad mee en zo kwam de winnende score op het scorebord 2-1 voor Brazilië.

België - Uruguay: België dat nipt verloor van Zweden had weer een lastige tegenstander. Uruguay van Richard de Hoo had verloren van Nederland en wou dat gaan rechtzetten tegen België. Raimon, Roald en Justin waren tot de tanden bewapend om de aanvalsgolf van België af te slaan. Maar België had een man in vorm en dat was Lanvin Warmerdam. Hij was ongrijpbaar en wist maar liefst 3x te scoren. Roald wist nog iets terug te doen. Hij scoorde een hele mooie goal wat de eindstand op 3-1 bracht.

Nederland - Argentinië: alweer een prachtig affiche. De halve finale van het WK 2014. Op het WK eindigde het in een 0-0 maar dat gebeurde vandaag niet. Interim coach Erik de Boer had z'n Nederlandse formatie in topvorm. Eerder deze dag werd er al gewonnen van Uruguay en ook nu zou er gewonnen worden. Quinten, Sil, Tim en Daimen worden met de week gevaarlijker en ontwikkelen zich in hoog tempo tot een sterk team! Er wordt gewonnen door Nederland met 3-2. Doelpunten makers bij Nederland zijn Daimen Kamsma 2x en Sil Goiinga 1x. Penalty killler Thomas Lolkema weet 2x te scoren voor Argentinië.
Overige uitslagen: Spanje - Zweden: 0-2, Denemarken - Engeland 7-0.
 
Ronde 3:
Denemarken - Ierland: Beide ploegen hadden nog niet verloren dus bij winst was er de weekwinnaars trofee. Het werd een spannende pot voetbal. Bondscoach Jeroen Pol had z'n Ierse strijders met een duidelijk plan het veld ingestuurd. Laat Denemarken niet aan de bal komen en zorg dat ze niet scoren. Het plan werd keurig uitgevoerd en Denemarken kwam moeilijk tot grote kansen het was een enorm spannende wedstrijd. Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet tot scoren en kwam er de terechte uitslag van 0-0 op het bord. Beide ploegen zeer goed gevoetbald!

Engeland - Nederland: Engeland zit een beetje in een vorm crisis en haakt af om de strijd voor het kampioenschap. Vorige week werd er al niet gewonnen en vandaag had interim coach Joyce Polet ook nog geen punten behaald. Nederland beloopt juist het andere pad en gaat steeds beter voetballlen. Bij winst is er zelfs de weekwinst. Er werd keihard gewerkt door Lars, Colin en Mike van Engeland maar opnieuw werd er niet gewonnen en kunnen wordt Erik de Boer met z’n mannen weekwinnaar. Einduitslag 0-2 voor Nederland doelpuntenmakers Daimen en Sil.

Zweden - Brazilië: Ook deze ploegen kunnen nog beide weekwinnaar worden,. Allebei vandaag nog niet verloren dus bij winst ook de weekwinnaars trofee. Coach Rene Nauta raakt er de afgelopen weken al een beetje aan gewend dat ze weekwinnaar worden maar vandaag werd het ze goed lastig gemaakt door Brazillië. Maar uiteindelijk weten Simone, Hessel, Justin en Roy opnieuw de weekwinst te pakken door met 3-1 te winnen van Brazillië. Justin scoort 2x en Roy 1x voor Zweden. Dinan van Brazillië weet ook al te scoren en bewijst Sasker dat hij een aanwinst is voor Brazillië. Overige uitslagen: Italië - Kroatië: 3-1, Uruguay - Spanje: 2-2, Argentinië -  België: 0-1
 
Een spannende voetbal morgen werd het weer met uiteindelijk 2 week winnaars. Opnieuw Zweden maar ook Nederland de volle 9 punten erbij. Een grootse prestatie. In de strijd op de penaltybokaal blijft het enorm spannend. Jelte Boere en Thomas Lolkema hebben beiden maar 1x gemist maar de achtervolgers zijn: Ralhp Knipper, Mike Hoekstra en Justin Jilderts met 12 x raak. Woensdag aanstaande zal er weer volop getraind worden ter voorbereiding op de alweer de 8e speelronde. Zin om mee te doen of eens een kijkje te nemen? Je bent van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda