Voetbal

Voorbeschouwing fc Harlingen 1 ? sc Franeker 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Aanstaande zondag 13 september speelt het eerste elftal van fc Harlingen zijn allereerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen. Deze wedstrijd is meteen de 'Stadsderby' tegen sc Franeker. Dan is het altijd een beetje speciaal, want ja, in dit soort duels wil niemand verliezen natuurlijk.

Fc Deze ‘stadsderby’ staat onder leiding van de heer Allan Schram. Na afloop van dit duel is er live muziek in de kantine van fc Harlingen en wie weet gaat het Rad van Fortuin dan ook weer draaien. Harlingen wil goed voor de dag komen, want vorige week kende fc Harlingen een valse start. Er werd in Leeuwarden verloren met 2-1 bij Friesland. Sc Franeker daartegen pakte vorige week zijn eerste punt (2-2), nadat ze eerst tegen een 0-2 achterstand aankeken tegen Trynwalden. In ieder geval hopen we zondag op een mooie voetbalmiddag met veel publiek langs de lijn.

Prognose fc Harlingen-SC Franeker
De prognose van de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen wordt gedaan door onze hoofdtrainer Jaap de Jong. Jaap is 47 jaar geleden geboren in Harlingen en begon zijn actieve voetbalcarrière bij ZMVV Zeerobben. Hier heeft hij gevoetbald tot en met de B-junioren, om daarna de overstap te maken naar SC Cambuur. Na een aantal mooie jaren bij SC Cambuur verhuisde hij naar Gorinchem, om daar bij de plaatselijke VV Unitas te voetballen in de eerste klasse. Zeven jaar heeft Jaap daar gevoetbald en dit was tevens zijn laatste club als actieve voetballer. Jaap stortte zich op een trainerscarrière ,die begon als hoofd-jeugdtrainer bij VV Unitas. Later maakte hij de overstap naar de grote rivaal SVW, om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Deze club loodste hij van de 4de klasse naar de 1ste klasse.

Na dit avontuur volgden nog drie clubs in de regio van Gorinchem, waarna hij vervolgens terugkeerde naar zijn geboorteplaats Harlingen. Hier zette Jaap zijn trainersloopbaan voort bij LAC Frisia. Na drie jaren werd hij hoofdtrainer bij de fc Harlingen. Na een seizoen waarin alles nieuw was, verwacht hij dit jaar dat we kunnen meedoen bovenin. Over de hele vereniging zegt hij dat we nu met zijn allen de schouders eronder moeten zetten en de dingen met zijn allen moeten gaan oppakken. Vrijdag beginnen we daarmee, vervolgt hij, met de succesvolle voetbalacademie die om 6 uur start met de eerste groepen gevorderden.

Over de prognose voor zondag, voor fc Harlingen, verwacht hij natuurlijk wel winst, maar makkelijk zal dit zeker niet worden, vervolgt hij. We zullen de strijd aan moeten gaan om tot een mooi resultaat te komen. Om 14.00 uur is de aftrap op de Vierkantsdijk.

Voor de andere wedstrijden voorspelt hij:
St Annaparochie - Zwaagwesteinde: 3
Leovardia - LVV Friesland: 3
Oerterp - Udiros: 2
Drachten - FFS: 1
Trynwalden - Geel Wit:1
Akkrum - Nicator: 2
Fc Harlingen - Sc Franeker: 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda