Voetbal

Volwassen Zeerobben blijft winnen

Door Jeroen Pietersma
Wat zich in de afgelopen twee winstpartijen al aftekende, wordt tegen ON Groningen met een klinkende overwinning bevestigd. Een hecht collectief speelt op volwassen wijze het gerenommeerde team uit Groningen naar een verdiende nederlaag. Trainer Postma liet al eens in een interview weten, wat er in deze selectie aan mogelijkheden aanwezig zijn. Als hij dat ook weet over te brengen naar de jongens op het veld, dan zal hem deze winst niet verbaasd hebben. Hier hebben we al die jaren naartoe gewerkt, aldus hoofdsponsor Rinnie Smeding in euforische stemming na de aansprekende winst.

Verdiende voorsprong na aanval uit boekje

Het begin was voor de bezoekers. Meteen druk zetten en proberen een vroeg doelpunt te forceren. Maar de verdediging liet zich niet verrassen en bleef fier overeind. Van afstand mochten de Groningers aanleggen, maar Derguti wist niet de juiste richting te vinden. Aan de andere kant brak Yander Zandbergen door na een splijtende pass van Kristian Feenstra. Helaas voor Higor da Silva was zijn voorzet te scherp. Na een kwartier was het wel raak. Marijn Helfferich, ouderwets goed, speelde Dylan Drent in de diepte aan. Alleen op keeper Heidekamp af, behield hij het overzicht en bediende Higor da Silva op maat en dat betekende de 1-0. ON Groningen probeerde het wel maar Ruendel Martina zag Pieter Westra op zijn pad, kans verkeken. Op aangeven van Higor kreeg Dylan de mogelijkheid, zijn inzet ineens werd door Heidekamp tot corner verwerkt. Uit de corner kopte Pieter Westra binnen, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Hierna kreeg ON greep op het spel van Zeerobben en moesten de Groenhemden terug, zonder dat dit echter leidde tot kansen voor de bezoekers. In de omschakeling speelde Higor da Silva zich vrij en zijn harde lage voorzet werd met een teenlengte door Marijn Helfferich gemist. Kansje voor ON Groningen, maar Jacob de Vries excelleerde op een snoeiharde vrije trap van aanvoerder Pomstra en Zeerobben had geluk, dat een lage voorzet niet door Martina tot een goal werd gepromoveerd.

Sterke verdediging basis voor overwinning
Na de thee pakte Zeerobben de draad weer op en creëerde kansjes, Marcel Visser net naast uit een vrije trap. De 2-0 werd ingeleid door goed ingrijpen van linksachter Pim Bleichrodt, Marcel Visser bediende Dylan Drent op maat. Dylan speelde zijn tegenstander uit en Marijn Helfferich controleerde in het volle strafschopgebied zijn voorzet en haalde koelbloedig uit. ON mocht komen van Zeerobben, maar ze wisten geen van de voorwaartsen in stelling te brengen. De thuisclub bleef gevaarlijker in de omschakeling. Een subtiel boogballetje van Kristian Feenstra dreigde uit te monden in balbezit voor de gasten. Een misverstand tussen verdediger en keeper bracht alsnog de kans voor Higor da Silva en hij maakte zijn tweede en zette Zeerobben op een comfortabele 3-0 voorsprong. Het geloof in een beter resultaat voor de Groningers ebde weg naar mate de tijd verstreek. Kristian Feenstra bracht daarna met zijn inbreng de rust in het spel en de overwinning kwam geen moment in gevaar. Integendeel, Higor en Dylan bleven een bron van onrust in de defensie van ON. De uitstekende leidende arbiter Meine de Boer verloste de bezoekers uit hun lijden.

En dan ben je medekoploper in de eerste klasse E
Je weet, dat Zeerobben na de race om het kampioenschap, met kwaliteit de eerste klasse binnen stapte. De vertrokken spelers werden door minstens gelijkwaardige spelers vervangen en goed ingepast door trainer Postma. De manier waarop het uitgebalanceerde team deze overwinning naar zich toe trok, getuigt van een ontwikkeling richting volwassenheid. Voorlopig mogen zij zich samen met Drachtster Boys koploper noemen in de eerste klasse. En wie had dat gedacht.

Scoreverloop: Higor da Silva 1-0 (15 m.); Marijn Helfferich 2-0 (50 m.); Da Silva 3-0 (70 m.)
Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt, Pieter Westra; Marc Reussing; Albert Beuker; Yander Zandbergen (80 m. Brent de Groot); Kristian Feenstra; Marcel Visser (73 m. Jan Dirk van Looy); Dylan Drent; Marijn Helfferich (75 m. Frank ten Hoeve); Higor da Silva

Uitslagen van zaterdag 7 oktober in de eerste klasse E:
Zeerobben Oranje Nassau 3-0
Be Quick D d' Olde Veste'54 1-2
Gorecht Blauw Wit '34 2-2
Groningen Drachtster Boys 0-4
vv Winsum VEV'67 3-0
Buitenpost Noordscheschut 1-1
PKC'83 Balk 4-0

Stand:
Pos Team G W G V P V T
1 Drachtster Boys 1 3 3 0 0 9 10 1
2 Zeerobben 1 3 3 0 0 9 8 1
3 Buitenpost 1 3 2 1 0 7 11 3
4 vv Winsum 1 3 2 0 1 6 9 5
5 PKC'83 1 3 1 1 1 4 5 3
6 Be Quick D 1 3 1 1 1 4 3 3
7 Gorecht 1 3 1 1 1 4 8 9
8 d' Olde Veste'54 1 3 1 1 1 4 3 5
9 Blauw Wit '34 1 3 1 1 1 4 5 8
10 Balk 1 3 1 0 2 3 4 7
11 Noordscheschut 1 3 0 2 1 2 2 5
12 Oranje Nassau 1 3 0 1 2 1 2 7
13 Groningen 1 3 0 1 2 1 2 8
14 VEV'67 1 3 0 0 3 0 0 7

|Doorsturen

Buienradar



Agenda