Sport

Volleybal in de picture

Door Jeroen Pietersma
Wie aan de sporten van de vereniging V&K-Stenenman denkt, denkt waarschijnlijk in eerste instantie aan gymnastiek, turnen, jazzdance en free-running. Maar al sinds jaar en dag is het op maandagavond in MFC ?t Vierkant tijd voor volleybal. Het eerste uur zijn de dames aan de beurt en het tweede uur is een gemengd team in de weer met de bal.

Het volleyballen staat misschien niet altijd in de picture maar is wel al sinds de jaren 70 een vast onderdeel binnen de vereniging. Er werd toen een volleybal afdeling gevormd welke geleid werd door mevrouw A. Visser. Nu staan de groepen onder leiding van Gré Visser. Zij staat sinds 2012 vrijwillig voor de groepen.

De volleybal groepen van V&K-Stenenman zijn recreatief. De lessen beginnen met een warming-up en oefeningen om het spel te verbeteren. Hierna wordt er enthousiast ‘gebald’ en hierbij worden de lachspieren ook goed geoefend volgens Gré. Er worden geen competities gespeeld, maar wel is er elk jaar de kerst-wedstrijd tegen het andere team.
Momenteel is er ruimte voor nieuwe spelers bij de damesploeg. Dus heb je volleybal gespeeld en wil je het weer oppakken of ben je compleet onbekend met volleybal en wil je kennismaken met deze leuke sport? Dan ben je van harte welkom. Op maandagavond van 19.30 uur in de gymzaal ‘t Vierkant kun je twee lessen gratis meedoen om te kijken of het wat voor je is. Het is trouwens mogelijk om bij bijna alle lessen van de vereniging twee keer gratis mee te doen. Kijk op de website www.venk-stenenman.nl voor het lesrooster.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda